• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjetrus za MONDO: O tituli poslije Srbije

Iskusni Francuz ne želi da unaprijed govori o konačnom dometu svog tima na Eurobasketu. "Sačekajmo još malo, bar do meča sa Srbijom...".

 Pjetrus za MONDO: O tituli poslije Srbije Izvor: MONDO

"Stotka" protiv Letonije nije previše podigla "trikolore". Hladnih glava žele da dočekaju meč sa Srbijom, osvoje prvo mjesto u grupi i mirni dočekaju četvrtfinale.

Za to će se pitati i "orlovi", koje dobro poznaju.

Svaki reprezentativac Francuske govorio je prethodnih dana biranim riječima o srpskoj reprezentaciji. Isticali su veliki talenat ekipe Dušana Ivkovića, borbenost i želju mladih igrača...

U istom tonu je za MONDO govorio i iskusni Floran Pjetrus (32, 202 cm), koji u Sloveniji šesti put nastupa na kontinentalnim takmičenjima.

"Nema tu mnogo priče. Izgubili su od Letonije i svi znamo da će pokušati da što prije poprave utisak. Igrali smo već u Francuskoj ovog ljeta, poznajemo se", izjavio je on u areni Stožice.

Jedan od najboljih igrača Srbije je i njegov bivši saigrač, Nemanja Bjelica.

"O Srbima znam skoro sve. Igrao sam sa Nemanjom Bjelicom i Markom Kešeljom. Znamo da su Srbi mladi, talentovani i moramo biti spremni", opominje Pjetrus.

Francuzi su protiv Letonije odigrali atraktivan meč, sa mnogo koševa. Prvi su na Evropskom prvenstvu "probili" granicu od sto poena.

"Protiv Letonije je bilo teško, napeto. Odigrali smo odličnu odbranu u prvom poluvremenu, ali nam je u drugom bilo teže, kada su počeli da pogađaju neke lude šuteve, mnogo trojki. To je bila neka vrsta NBA utakmice, šutiraju trojke kao ludi, pogodili su ih baš mnogo".

Izabranici Vensana Kolea izazivaju veliko poštovanje, gdje god da se pojave u Ljubljani. Mnogi ih vide kao jedne od najvećih favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja...

Baš ta medalja Pjetrusu jedina nedostaje, nakon beogradske bronze (2005) i litvanskog srebra (2011).

"Otvorila nam se velika mogućnost da se izborimo za prvo mjesto. Srećni smo. Ta pobjeda nad Letonijom bi mogla da bude i nagovještaj našeg ulaska u bolju formu, ali i za tu ocjenu je bolje da sačekamo. Bar još malo", dodao je on na kraju razgovora za MONDO.

Ta vremenska odrednica "još malo" isteći će u nedjelju uveče, kada će u 21.00 čas Francuzi zaigrati u Ljubljani protiv reprezentacije Srbije. Dva tima će se boriti za što bolju startnu poziciju pred početak treće i završne faze Eurobasketa - četvrtfinala.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC