• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Litvanci "kaparisali" mjesto pri vrhu

Izabranici Jonasa Kazlauskasa ostvarili i treću pobjedu u drugoj fazi Eurobasketa, nad upornom ukrajinskom selekcijom Majka Fratela.

 EP: Litvanci "kaparisali" mjesto pri vrhu Izvor: MONDO

Teže i ružnije nego što su mnogi očekivali, Litvanci su sačuvali perfektan skor u drugoj rundi Eurobasketa. Poslije pobjeda nad Francuskom i Belgijom, ostvarili su i treći trijumf u Ljubljani.

LITVANIJA - UKRAJINA 70:63!

I jedan i drugi tim igraće u četvrtfinalu. Računica Litvanaca je jasna - nadaju se pobjedi Francuske nad Srbijom (20.45) da bi sa prvog mjesta otišli u narednu fazu.

Ako "orlovi" savladaju "trikolore", biće drugi. Ukrajinci su se plasirali i pored dva poraza, zahavljujući trijumfu nad Srbijom.

Najefikasniji igrač utakmice bio je raspucani Ukrajinac Sergij Gladir. Ubacio je pet trojki iz čak 11 pokušaja. Ukupno 18 poena.

Duel Litvanije i Ukrajine neće ostati dugo upamćen prema dobroj košarci. Pobjednički tim šutirao je sa 37 odsto preciznosti (23/62), a poraženi sa 36 (24/66).

Među Kazlauskasovim igračima najviše je pogađao Linas Kleiza (15), ali je i on šutirao za dva slabih 3/11. Selektor Litvanije iskoristio je priliku i da odmori nekoliko igrača, pa je centar Jonas Valančunas proveo na terenu samo12 i po minuta.

UKRAJINA: Pustozvonov 6, Džeter 10 (8 as), Mišula 2, Gliebov, Gladir 18 (5 sk), Lipovij 2 (5 sk), Natjaško 5, Zabirčenko, Kornijenko 9 (8 sk), Zajcev 9, Pustovji, Kravcov 2 (9 sk).

LITVANIJA: Motijunas 10, Kalnietis 4 (5 sk), Kuzminskas 6 (6 sk), D. Lavrinovič 8 (5 sk), Mačijulis 6 (6 sk), Delininkaitis 6, Sejbutis 7, Kleiza 15, K. Lavrinovič, Pocijus 6, Valančunas 2, Javtokas.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC