• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Bravo za Gagića i Štimca

"Raduje me Gagićeva igra protiv Francuske. Bio je 'u daunu', ali je pokazao da može. Za Štimca sam to znao od ranije", konstatovao kapiten "orlova".

 Krstić: Bravo za Gagića i Štimca Izvor: MONDO

Prije dvije godine, na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, duel sa Francuskom posljedično je označio i krah velikih ambicija srpske reprezentacije.

Dobra forma i odlične igre srpske reprezentacije bolno su zaustavljene u promašaju, u posljednjim trenucima, koji je označio i poraz.

Ovog ljeta, u ljubljanskim Stožicama, utakmica sa Francuzima poslužila je izabranicima Dušana Ivkovića da sve podsjete na svoj veliki potencijal. Pa i same sebe.

Selektor je, za razliku od prethodnih utakmica, pružio veću šansu igračima koji na ovom Eurobasketu nisu imali značajnu minutažu. Rezervisti su opravdali očekivanja.

Više od ostalih, centri Đorđe Gagić (8 poena, 5 skokova) i Vladimir Štimac (8 poena, 6 skokova).

Kapiten Nenad Krstić ponovo je bio najefikasniji igrač utakmice (19, 4 sk, 4 as). Na putu ka svlačionici govorio je o učinku svojih večeras posebno istaknutih saigrača.

"Raduje me Gagićeva partija. Dečko je bio 'u daunu', ali me baš raduje što se vratio i pokazao da može. Ja sam od početka priprema znao da on može i da je samo bilo potrebno da probije tu psihološku barijeru. Ipak mu je prvi put da igra na ovako velikom takmičenju... Štimcem uopšte nisam iznenađen. On može da igra i to je pokazao više puta",
izjavio je kapiten.

Pobjeda u meču sa "trikolorima" donijela je reprezentaciji Srbije prvo mjesto na tabeli Grupe E. Krstić je utakmicu nazvao "teškom" i "možda najbolje odigranom".

"Uz meč sa Litvanijom, možda smo i najbolje odigrali na ovom prvenstvu. Raduje me je da ova ekipa iz utakmice u utakmicu pokazuje da dobro igra utakmice koje mora da dobije, a loše one koje ne mora. To je odlika mladih timova i na tom aspektu moramo da poradimo. Sad, šta je - tu je. Nema vremena, moramo da se okrenemo četvrtfinalu, da vidimo sa kim igramo, imamo dva dana slobodno... Vidjećemo".

Ne bira rivala za četvrtfinalni meč, zakazan za srijedu.

"Ne. Glupo je reći da očekujem bilo koga. Tamo su sve ekipe kvalitetne i, po nekoj računici, mogu da nam 'padnu' Italija ili Grčka, možda i Hrvati, ne znam... Vidjećemo sutra. Ne želim da ništa sada pričam. Imamo dva dana slobodno da se pripremimo, da se slegnu utisci od ove velike pobjede".


O do sada najvećoj podrši sa tribina, imao je samo riječi hvale. Sa druge strane, otkrio je šta je saigračima poručio prije izlaska na teren.

"Jeste sjajna podrška sa tribina. Hvala svima, ali sam isto tako rekao ekipi prije utakmice da prvenstvo prvenstveno igramo za sebe. Ovo je naš tim, svoja prezimena nosimo na leđima, a poslije za publiku. Hvala im od srca, ali prvo igramo za sebe",
podvukao je Krstić.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, Foto: AP Photo/Petr David Josek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC