• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Od šljake do Evrope

Šampion Bosne i Hercegovine proslavio jubilej-40 godina kluba.

 IGOKEA: Od šljake do Evrope Izvor: MONDO

Igokea je svečanom akademijom obilježila 40 godina postojanja. Daleke 1973. godine košarkaški klub je osnovan pod imenom Potkozarje i to ime je nosio sve do 1998. godine kada je promijenio naziv u Igokea.

"Bilo je logičnije da klub nestane nego da opstane, ali smo, zahvaljujući volji, klubu dali mnogo i zato uživamo u njegovim pobjedama. Od prve takmičarske sezone naš klub nikada nije propustio nijednu regularnu takmičarsku sezonu u rangu u kojem je nastupao. Uvijek smo igrali i onda kada nije bilo patika, ni dresova, ni mogućnosti da odemo na utakmicu. Onima koji su ovdje došli sa strane teško je razumjeti naš entuzijazam i posvećenost klubu", rekao je počasni predsjednik kluba Milorad  Dodik, koji je dodao da im je administrativnim putem zabranjeno igranje u Evroligi, ali da se nada da će jednog tada i taj san biti ostvaren.

Predsjednik kluba Boris Spasojević  ponosan je na sve uspjehe Igokee proteklih godina.

" Sigurno je da je ovo veliki dan za Igokeu. Krenuli smo sa ovog vanjskog igrališta i ostvarili impozantne rezultate, a kao kruna svega je prošla sezona, kada smo bili prvi na kraju regionalnog dijela ABA lige te šampioni BiH i osvajači Kupa", rekao je Spasojević.

Na proslavi nagrade i priznanja su dobili: prvi trener kluba Živko Malkić, prvi kapiten Rade Grgić, najuspješniji trener u istoriji Dragan Bajić, ljekar Nenad Kuzmić, dugogodišnji predsjednik kluba Goran Dodik, dugogodišnji član Miroslav Bilanović, počasni predsjednik Milorad Dodik, kao i mnogi sponzori i prijatelji kluba.(MONDO/foto Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC