• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Hrvata, Srbi na Špance ili Italijane

Trijumfom nad Spanulisom i saigračima, nakon dva produžetka, ekipa Jasmina Repeše osigurala plasman u četvrtfinale sa prve pozicije.

 Pobjeda Hrvata, Srbi na Špance ili Italijane Izvor: MONDO

Jedna nedoumica je otklonjena - prvi četvrtfinalni par Evropskog prvenstva činiće Ukrajina i Hrvatska.

Pobjedom izabranika Jasmina Repeše nad Grčkom, Hrvati su za sebe rezervisali prvu poziciju na tabeli Grupe F. Grci odlaze kući.

Sada je apsolutno jasno da će poraženi iz duela Španija - Italija igrati protiv "orlova".

Iako su, nekim kombinacijama, mogli da izbore "pol poziciju" i u slučaju poraza, "vatreni" su odradili svoj posao na teži način i ostvarili još jedan trijumf.

Nakon dva produžetka: HRVATSKA - GRČKA 92:88

Hrvati nisu jednostavno pobijedili povredama desetkovane Grke (Izostali Papanikolau i Mavrokefalidis), već poslije dva produžetka!

Iako su desetak sekundi prije kraja četvrte četvrtine vodili dva poena prednosti i izveli dva slobodna bacanja, Ante Tomić je pogodio samo jedno. Repeša je odlučio da brani posljednji napad, a Zisis ga je kaznio, pogodivši trojku za 70:70.

Hrvatski selektor nacrtao je potom akciju za Roka Ukića, ali je plejmejkeru ispala lopta i meč je otišao u produžetak.

U dodatnom periodu ponovo je Zisis imao priliku da se proslavi. Tačnije, stvorio je sam sebi, trojkom za 77:74. Na njegovu žalost, Bogdanović je izjednačio, a Zisis propustio priliku da polaganjem donese svom timu pobjedu u posljednjem napadu.

Završnica drugog produžetka bila je veoma izvjesnija. Dontej Drejper promašio je šut za tri poena u posljednjem minutu, ali 33,3 sekunde prije kraja, nakon prodora, probacio loptu kroz obruč.

Hrvati su u finišu povećali vođstvo (Bogdanović bacanjima na 90:86), pa ga sačuvali i izvojevali pobjedu. Sedmu uzastopnu!

"Važno je što već znamo da nam je Ukrajina protivnik u četvrtfinalu. Odlučio sam da posljednjem napadu igramo odbranu, da ne pravimo faul... Ipak, Zisis je pogodio iz daljine, a Ukić i Bogdanović su imači po četiri lične i nismo smjeli da pravimo prekršaj... Pozvao sam na kraju tajm-aut, ali je naš posljednji napad bio loš. Ukić je izgubio kontrolu nad loptom... Srećom, na kraju je sve dobro ispalo, iako smo igrali meč kakav su Grci željeli, a ne mi", izjavio je Repeša i konstatovao:

"Dugo nismo prošli četvrtfinale i nadam se da ćemo sada to uspjeti".

Zanimljivo, Grci su šutnuli čak 35 slobodnih bacanja i pogodili 30. Hrvati su 17 puta stajali na liniju penala i 11 puta bili precizni.

HRVATSKA: Tomić 15 (12 sk), Andrić 6, Drejper 13, Bogdanović 22, Šarić 3, Rudež 8, Ukić 14 (5 sk, 5 as, 44 minuta u igri), Simon 5, Markota (8 sk), Delaš, Zorić (5 sk) 6, Delaš.

GRČKA: Slukas 5, Burusis 21 (9 sk), Zisis 14 (5 sk), Spanulis 18 (0/5 za tri), Perperoglu 1, Focis (6 sk), Kavadas 8, Kajmakolu 14, Bramos 7, Printezis.

Drugi meč dana, najvažniji za Srbiju, odigraće Italija i Španija, od 17.45 časova. U večernjem terminu na teren će Slovenci i Finci.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: Beta/AP/Petr David Josek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC