• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Budimo realni i skoncentrisani!

Selektor "orlova" dan prije četvrtfinalnog duela sa "furijom" podsjetio da bi njegov tim trebalo da pobijedi u jednoj od naredne tri utakmice.

 Ivković: Budimo realni i skoncentrisani! Izvor: MONDO

Radno je u utorak ujutro bilo na treningu srpske reprezentacije u Ljubljani.

Selektor Dušan Ivković otvorio je vrata dvorane Stožice u posljednjih deset minuta, tokom koih su igrači šutirali slobodna bacanja. Ko je promašivao, trčao je svom snagom dvije dužine terena.

"Hajde, nemojte da se stidite od novinara", podsticao je ih je iskusni trener.

Nakon što su košarkaši završili rad, selektor je stao pred izvještače iz Slovenije u miks zoni.

"Završili smo naš prijepodnevni trening, koji je bio planiran za devet sati. Da bismo tada držali trening, morali bismo da ustanemo u sedam. Međutim, srećna okolnost je da imamo dobre kontakte sa mojim velikim kolegom Božidarom Maljkovićem i slovenačkim timom, pa smo napravili trening kao pripremu za sutrašnju utakmicu", objasnio je on.

O duelu sa Španijom u četvrtfinalu govorio je mirnim tonom. Apelovao je da se ne stvara euforija i da bi svi trebalo da sačuvaju mir.

"Mislim da bismo trebali da budemo izuzetno realni i skoncentrisani. Sutra upravo započinjemo ono zbog čega smo ovdje stigli. Trebalo bi da zaboravimo to da smo osvojili prva mjesta u prvim fazama takmičenja, gdje smo sigurno bili ispred daleko kvalitetnijih timova nego što smo mi".

"Praktično, započinjemo fazu u kojoj bismo trebali da pobijedimo jednu od naredne tri utakmice, a utakmica sa Španijom je prva", objasnio je on.

To što će "orlovi" borbu sa plasman voditi baš sa "furijom" pripisao je "sticaju okolnosti".

"Mi znamo koji su naši takmičarski ciljevi i ako to ostvarimo... Pred polazak iz Beograda, pitali ste me da li smo promijenili takmičarski cilj, ako dobro pamtim. Prema tome, nemojmo sada da ih ovdje mijenjamo, sa ovoliko problema. Takav je sistem takmičenja i na to ne možemo da utičemo", objasnio je Ivković.

O španskoj bekovskoj liniji govorio je pohvalno, tokom osvrta na stanje povrijeđenog Stefana Markovića. Sa druge strane, govorio je i o detaljima igre "furije", koju bi njegov tim mogao da iskoristi.

"Oni imaju dominantnog igrača u prednjoj liniji, to je Mark Gasol, i mislim da tu mi imamo određenu prednost što se tiče i dužine klupe i timske igre i kvaliteta. Trudićemo se da damo najviše što možemo. Imali smo podršku navijača do sada, nadamo se da će možda, uz navijače, uspjeti da ovo održimo... Ali, imamo toliko povreda...", konstatovao je Ivković.

Duel Srbije i Španije zakazan je za srijedu u 17.30 časova

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC