• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragić protiv Parkera, spektakl i za "Amere"

NBA TV prenosiće duel Slovenije i Francuske, u četvrtfinalu Evrobasketa (21 h). Naravno, sa posebnim naglaskom na nadmetanje dvojice plejmejkera.

 Dragić protiv Parkera, spektakl i za "Amere" Izvor: MONDO

Jedan od derbija eliminacione faze Eurobasketa biće odigran u srijedu, u ljubljanskim Stožicama, pred više od 10.000 posjetilaca i uz TV prenos slike širom svijeta.

Reprezentacija Slovenije, organizatora takmičenja, suočiće se sa jednim od dva najveća favorita za osvajanje titule šampiona Evrope - Francuskom, gladnom titule.

Predvođeni Goranom Dragićem, domaći će pokušati da pobjedom naprave veliki korak ka istorijskom cilju - osvajanju medalje. Predvođeni Tonijem Parkerom, iskusni "trikolori" zakoračaće ka ostvarenju podjednako važnog zadataka - napadu na prvo francusko zlato.

"Trikolori" su, kroz istoriju, četiri puta osvojili bronzu i jednom srebro. Nikada najsjajnije odličje.

Za taj meč vlada veliko interesovanje i van kontinenta, pa će i NBA TV uživo prenositi svojim pretplatnicima događanja na parketu Stožica.

Duel će početi u 21.00 čas, a pobjednik će igrati protiv boljeg iz duela: Srbija - Španija.

"Očekujem dobru utakmicu. Dobro se međusobno poznajem sa Tonijem, dobri smo prijatelji i očekuje nas još jedan veliki okršaj", izjavio je Goran Dragić, plejmejker Sansa, o svom rivalu iz redova San Antonija.



I Francuz je priznao da jedva čeka da istrči na parket.

"Slovenija ima izvanredan tim, igra kod kuće i meč će biti veliki izazov za nas. Na Olimpijskim igrama u Londonu nismo uspjeli, jer smo imali uspone i padove. Nadam se da će sada biti bolje. Doduše, u četvrtfinalu ne postoji lakši ili teži zadatak. Ako hoćeš da odeš do kraja, moraš sve da pobijediš - Sloveniju, Hrvatsku, Italiju, Španiju. Sve su to veoma, veoma dobri timovi", izjavio je Parker.

Jedan od najboljih plejmejkera na svijetu posebno je istakao da je dobar prijatelj sa svojim bivšim saigračem Rašom Nesterovićem, koji sada obavlja funkciju potpredsjednika ovdašnjeg Saveza.

"Rašo mi je dobar prijatelj, mnogo godina smo proveli zajedno. Bio mi je jedan od omiljenih saigrača. Ima sjajan smisao za humor. Sada, kada je organizator utakmica, uvijek mi je drago što ćemo igrati pod njegovim budnim okom. Nismo pričali o našoj utakmici protiv Slovenije. Niti ćemo", dodao je Parker.

Za meč Slovenaca i Francuza odavno nema karata u prodaji i očekuje sa da Stožice budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: Beta/AP/Petr David Josek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC