• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Teniski rečeno, još dvije meč lopte

Selektor Srbije ocijenio da je španski tim u četvrtfinalu Eurobasketa bio "mnogo, mnogo bolji" od njegovog.

 Ivković: Teniski rečeno, još dvije meč lopte Izvor: MONDO

"Čestitam. Odlična, jako dobra utakmica", rekao je selektor srpske reprezentacije Dušan Ivković španskom kolegi Huanu Orengi nakon prvog četvrtfinala EP.

Ubjedljiv poraz "orlova" od aktuelnog šampiona Evrope nije ni u jednom momentu "zamirisao" na neizvjesnost. Od prvih minuta bilo je jasno da je "furija" bolja i spremnija da uđe u polufinale, pred mnogobrojnijim srpskim navijačima u Stožicama.

Selektor Ivković čestitao je Orengi, nekoliko trenutaka pošto je konstatovao:

"Mislim da je španski tim apsolutno zaslužio pobjedu i da je bio mnogo, mnogo bolji. To je bio prvi eliminacioni meč za moj tim. U pripremi te utakmice sam rekao, teniskim rječnikom, da je to bila naša prva meč lopta. Naš cilj je plasman na SP, a očigledno je da tim nije bio dobro pripremljen. Preuzimam svu odgovornost", izjavio je on.

Iskusni trener je otkrio da je njegova ideja bila da "orlovi" igraju bliže košu od protivnika. Međutim, španski centri su bili bolji i u toj borbi.

"Naša ideja je bila pokušamo da igramo meč bliže košu od španskog tima. Mark Gasol je jedan veliki igrač, koji je kontrolisao dobro utakmicu. Nažalost, mi smo je kontrolisali veoma loše. Postigli smo samo pet poena u prvoj četvrtini".

"Moji igrači su pokušali da igraju veoma, veoma sebično i to je bio razlog zbog kojeg su igrači kao što su Rodrigez i Fernandez ušli u dobar ritam i odigrali dobar meč. Naša odbrana nije bila na zadovoljavajućem nivou", izjavio je Ivković i podvukao:

"Želim španskom timu sreću u polufinalu".

Veliki broj navijača Srbije okupio se u Stožicama. Na njihovu žalost, gledali su ubjedljiv poraz svojih zemljaka na parketu. U pojedinim momentima nisu štedjeli ni uvrede.

Selektor im je uputio izvinjenje.

"Želim da se izvinim našim navijačima, koji su došli iz Srbije, Republike Srpske i iz još zemalja, zato što neke igrače nisam koristio u određenim fazama utakmice. Sutra moramo da se borimo za drugu meč loptu i energija nam je neophodna".

Novinare je interesovalo da je bilo fer da Srbija, kao prvoplasirana ekipa Grupe E, krene ka polufinalu baš preko Španije.

"Da, to su pravila takmičenja. Španci su završili na četvrtom mjestu i igrali smo međusobno. Sa ovim mladim timom, uvijek se trudimo da odigramo najbolje što možemo... Ne razumijem pitanje", dodao je Ivković.

Reprezentativci Srbije istrčaće ponovo na teren u četvrtak popodne. Od 14.30 časova igraće protiv poraženog u četvrtfinalnom okršaju Slovenije i Francuske.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC