• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đedović pozajmio KS BiH 10.000 maraka!

"Morali smo pozajmljivati novac jer smo od države, odnosno Vijeća ministara BiH za nastup na EP dobili čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno".

 Đedović pozajmio KS BiH 10.000 maraka! Izvor: MONDO

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je u velikoj krizi, a sa kakvim se problemima suočava, dovoljno govori činjenica da je ovoj organizaciji reprezentativac Nihad Đedović pozajmio 10.000 konvertibilnih maraka, kako bi se organizovao odlazak na Eurobasket.

Ovo je javnosti otkrio generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović, koji je imao velike probleme da organizuje odlazak ekipe na Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Nije Đedović jedini od kog smo pozajmili novac kako bismo finansirali posljednje troškove na Eurobasketu. Uzeo sam pozajmicu i od još jednog svog prijatelja, i to u iznosu od 20.000 maraka. I Igor Stojanović, direktor reprezentacije od svog prijatelja posudio je 10.000. Morali smo pozajmiti, jer nismo imali rješenja, zato što smo od države Bosne i Hercegovine, odnosno Vijeća ministara za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji dobili jednu čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno",
rekao je Mahmutović za agenciju "Anadolija", a prenijeli elektronski mediji.

I dalje je pod znakom pitanja status selektora Ace Petrovića, koji ima podršku javnosti u Bosni i Hercegovini. "Aco Trica" je po povratku iz Slovenije izjavio da "više ne može biti volonter".

"Čovjek radi dvije godine bez plate, prije godinu dana je odlukom Upravnog odbora dobio 30.000 maraka nagrade jer je reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo, i to je sve što mu je isplaćeno. Zahvaljujući nebrizi države reprezentacija je postala volonterska. Kako će Aco ostati selektor? Odakle nam obraz da od njega tražimo da radi besplatno, ostaćemo i bez njega i ostalih stručnih štabova četiri selekcije", rekao je Mahmutović.

(MONDO, foto: Bhfudbal.ba, Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC