• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP:Jadna igra Srbije i još jedna prilika

Težak poraz Srbije protiv Slovenije 74:92.

 EP:Jadna igra Srbije i još jedna prilika Izvor: MONDO

Samo dan poslije debakla od Španije, srpski košarkaši doživjeli su još jedan težak poraz na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Ovaj put od domaćina - 74:92 (16:30, 19-23, 20:18, 19:21)

Ipak, ni ovim porazom učešće srpske reprezentacije na Eurobasketu nije gotovo. Ostala je još jedna šansa da se ostvari konačan cilj, odnosno izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji. "Orlovi" će se u subotu boriti za sedmo mjesto, a ime rivala saznaće u petak.

Iako su odmorniji ušli u meč nego Slovenci, izabranici Dušana Ivkovića na terenu su djelovali prilično uspavano.

Poslije 2:6 za "orlove" na startu utakmice, domaći igrači su se rastrčali i raspucali, pa su serijom 15:1 brzo preokrenuli rezultat u svoju korist. Čvrstom odbranom i preciznim šutevima za tri uvećavali su razliku, a do kraja prvog poluvremena upisali su čak 53 poena (53:35)!

Domaćin je potpuno zatvorio prilaz košu, dok su spoljni igrači, kao i protiv Španije, tek povremeno uspjevali da šutevima sa distance probace loptu kroz obruč. Šta više, to je u par navrata morao da čini centar Đorđe Gagić.

Nakon prve dvije četvrtine Srbija je za dva poena šutirala 48 odsto (11/23), a za tri mizernih 1/9 (poslije šest promašaja, konačno je pogodio Nedović). S druge strane, Slovenci su u prvoj polovini utakmice za dva gađali 40 odsto (8/20), ali su zato za tri pogodili čak sedam puta iz 12 pokušaja!

Po povratku sa odmora Slovenija je igrala nešto opuštenije (šut za tri 1/9), ali srpski igrači to nisu uspjeli da iskoriste. Jasno je bilo da reprezentativcima Srbije nedostaje samopouzdanja, što se moglo vidjeti u nekoliko napada tokom kojih je napravljen "pas više" ili je zadrhtala ruka kada to nije bilo očekivano.

Serijom 7:0 na oko tri minuta prije kraja treće četvrtine Srbija je smanjila na "minus 14", poenima Micića, Gagića i Krstića, ali je poslije tehničke greške Dušanu Ivkoviću Slovenija ponovo uspjela da uhvati ritam. Posebno raspoložen u posljednjim minutima treće i početkom četvrte dionice bio je Mirza Begić, a poslije trojke Gorana Dragića za "plus 21" na tri minuta do kraja postalo je i definitivno jasno da je ovaj meč završen.

Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Nenad Krstić sa 16 poena. Dvocifren broj ubacili su još samo Đorđe Gagić (12) i Bogdan Bogdanović (11). Iako nedovoljno oporavljen od povrede leđa, saigračima je pokušao da pomogne Stefan Marković, ali njegovih četiri poena, pet skokova i jedna asistencija nisu mnogo pomogli.

Sloveniju je predvodio Zoran Dragić sa 23 poena i devet skokova. Njegov brat Goran i Jaka Blažić upisali su po 15, a Mirza Begić 10.

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

40. minut - Konačno je završena utakmica... Poraz i još jedna nada Srbije da može do Svjetskog prvenstva naredne godine u Španiji. Ako "orlovi" ponovo posljednja dva izdanja, teško...

37. minut - Goran Dragić opet za tri... Kraj, mada je on bio već poslije pet-šest minuta prve četvrtine. Užasna igra Srbije i sramotno izdanje pojedinih igrača.

34. minut - Bogdanović, druga trojka za Srbiju 2-16. Protiv Španaca su imali 4-22! Goran Dragić stiže do sedmog poena.

33. minut - Slovenci, Zoran Dragić, ubacuje trojku, na "-19" je Srbija. Krstić postiže nove poene. Evo ga i Jaka Blažič za tri...

32. minut - Katić vrlo dobar ispod koša, ali mu se revanširao Begić.

31. minut - Mirza Begić je nepogriješiv sa penala. Da, slobodnjim bacanjima je otvorena i posljednja dionica. Bjelica je napravio faul. Katić ne koristi kontru.

III ČETVRTINA

29. minut - Serija slobodnjih bacanja, a onda, kada su Srbi prišli na "-13", tehnička greška za Ivkovića.

27. minut - Vasa Micić i Gagić smanjuju prednost Slovenije... "Orlovi" u mini seriji.

25. minut - Samo Nenad Krstić igra na reprezentativnom nivou... Ubacio je dva penala.

24. minut - Bogdanović baca loptu u leđa Katiću, na polovini terena, i to u kontri. Naravno, Zoran Dragić takav poklon odmah pretvora u još dva poena za Sloveniju.

23. minut - Kada će kraj? Mučno je gledati Srbiju u Ljubljani...

22. minut - Stefan Marković postiže prve poene za Srbiju, ali Slovenci ubacuju trojku...

21. minut - Počelo je... Zoran Dragić za "+20".

II ČETVRTINA

20. minut - Krene, ali odmah stane. Užasna igra Srbije, Dragići sve pogađaju, ali protiv odbrane koja ne postoji. Primili smo preko 50 poena za poluvrijeme! Zaradili i namjernu ličnu grešku... Još nije kraj... prvog poluvremena. Kraj 53:35!

19. minut - Ili je kontra, ili slobodna bacanja... Nenad Krstić je proradio, sada je pogodio oba bacanja. Kapiten Srbije je opet šutirao penale, ovaj put je pogodio samo jedno, ali je razlika smanjena.

17. minut - Očas posla Slovenci vraćaju razliku. Zoran Dragić kao brzi voz u kontri. Na drugoj strani Krstić se razigrao u napadu.

17. minut - Oklijevali su Srbi sa šutom, lopta je išla od igrača do igrača, a onda je Bjelica vrlo lijepo spustio loptu za Krstića, koji zakucava uz faul. Pogađa dodatno bacanje.

16. minut - Bjelica prolazi i postiže dva poena. Ali, odavno su "orlovi" izašli iz bonusa, pa Slovenci skoro svaki napad šutiraju slobodna bacanja, imaju 11-16 do sada.

- Duda Ivković bijesan... kritikuje, viče, ali ne pomaže.

15. minut - Taman smo došli do daha... Opet greške, opet promašaji i sve to kažnjavaju Slovenci. Balažič vraća razliku na "+15".

14. minut - Bogdanović je lijepo prošao i položio. Vidmar je na drugoj strani efikasniji sa penala (2-2).

13. minut - Nedović postiže prvu trojku za Srbiju (1-6), a Gagić istrčava kontru i zakucava, ali Murić vraća trojku.

12. minut - Vidmar poslije faula Katića promašuje oba bacanja.

11. minut - Balažič je potpuno sam i nema problema da pogodi za tri. Vrlo brzo su se Srbi vratili u očajnu odbranu. Nedović koristi dva od tri bacanja.

11. minut - "Orlovi" su otvorili četvrtinu dobrom odbranom, ali Štimac pravi faul u napadu.

I ČETVRTINA

10. minut - Srbija je primila 30 poena od Slovenije za deset minuta! Voljni momenat ne postoji kod "orlova", odbrana se raspala... Gagić održava Srbiju u životu sa dva šuta sa šest metara. rezultat je 30:16 za Sloveniju!

8. minut - Nastavljali su igrači Dude Ivkovića očajan šut sa penala. Bjelica jedan od jedan. Na drugoj strani Slovenci iz trećeg napada opet pogađaju trojku - Jaka Blažič. Slobodna bacanja ubacuje Jura Balažič i sada je 25.10. SRAMOTA!

8. minut - Zoran Dragić sam kao duh na trojci... Pogađa, naravno.

7. minut - U ovo vrijeme utakmice protiv Španije sve je bilo riješeno. Plašimo se! Konačno Bogdanović smanjuje na "-8".

6. minut - Srbija je i u četvrtak popodne nastavila sa lošom igrom. Dobro je što Slovenija nije toliko kvalitetna selekcija kao Španija pa se razlika lagano povećava. Sada je 15:7. U napadu Srbije "ne zna se ko pije, a ko plaća".

5. minut - Dugo je Srbija bez koša, ide iz greške u grešku... Nedović koristi jedno od dva bacanja i prekida seriju domaćina od 8:0. Rezultat je 7:10!

4. minut - Srbija je vodila 6:2, ali je Slovenija serijom 7:0 preokrenula rezultat!

2. minut - Proradio je kapiten Nenad Krstić - 4:2

1. minut - Bjelica sa linije za slobodna bacanja za vođstvo Srbije, Jaka Blažić poravnava na 2:2.

SRBIJA: Nedović, Krstić, Micić, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Gagić, Nem. Krstić, Anđušić, Katić, Štimac.

SLOVENIJA: Slokar, Laković, Balažič, Joksimović, Murić, Blažić, Nahbar, G. Dragić, Z. Dragić, Lorbek, Vidmar, Begić.

(MONDO, foto: Tanjug AP Darko Vojinović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC