• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI". Bez reakcije, bez koncentracije...

Reprezentativci Srbije svjesni težine situacije u kojoj se nalaze. I Bjelica i Bogdanović poručuju: "Moramo da se skupimo i stvorimo srećan kraj".

 "ORLOVI". Bez reakcije, bez koncentracije... Izvor: MONDO

Propuštena je i druga "meč lopta" za plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji. Nakon poraza od Španaca u četvrtfinalu, "orlovi" su pognute glave napustili teren i poslije duela sa Slovencima.

Izabranici Dušana Ivkovića još jednom su dopustili rivalu da u uvodnom kvartalu meča ubaci veliki broj poena (čak 30!) i do kraja nisu uspjeli da se vrate.

U trećoj četvrtini jesu, u nekoliko navrata, imali šansu da smanje prednost domaćina na 10 razlike, ali...

"Nismo imali reakciju na jučerašnju utakmicu, iako smo imali više vremena za odmor od Slovenaca. Jednostavno, čestitao bih im pobjedu, jer su je više željeli od nas. To je to", izjavio je Nemanja Bjelica u miks zoni.

Na putu ka svlačionici, šta ti se čini kao najveći uzrok poraza? Slovenci su imali manje vremena za odmor, a iskoristili su ga bolje.

"Ne znam šta bih rekao. Jednostavno je... Ponovili smo taj loš početak utakmice, sada bi trebalo da skupimo snagu i da pokušamo da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo. Imamo još jednu utakmicu za to"

Koliko će biti teško naći snagu za sljedeći meč?

"Sada je svaka utakmica za nas teška. To je dokazano i danas. Moramo da se skupimo i da damo sve od sebe. Nema nam druge...", dodao je Bjelica.

Bogdan Bogdanović proveo je na terenu 20 minuta i ubacio četiri poena. Ni njemu nije bilo jasno zašto je toliko loše odigrana prva četvrtina.

"Ne znam šta da kažem. Možda se još nismo oporavili od utakmice sa Špancima, ali to nije alibi. Vidjeli smo i njih kako su imali manje vremena za odmor, imali su i veću šansu da prođu u polufinale, ali opet su nas dobili, ne znam...", objasnio je on.

Prema njegovom mišljenju, "orlovi" su počeli meč potpuno dekoncentrisano.

"Kada smo krenuli da se vratimo, nismo upjeli. Ozbiljna su ekipa".

Kako izaći iz trenutne krize?

"Sada imamo dan pauze, pa ćemo se valjda skupiti svi zajedno i odigrati tu utakmicu, da makar imamo srećan kraj, da se plasiramo na Mundijal".

Šta se dogodilo u posljednja dva meča?

"Ne znam, stvarno. Dekoncentrisano smo ušli u meč, igrali smo loše u odbrani 'jedan na jedan', brzo smo pravili neke greške, stvarali sebi probleme, gubili lopte... Ja dodam 'petici' loptu u kontranapadu...", tiho je Bogdanović dodao na kraju razgovora sa novinarima.

I pred njim i pred ostatkom ekipe je petak, slobodan dan. U subotu će pokušati da iskoriste posljednju priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo. Rival će im biti najmanje uspješna ekipa iz drugog dijela četvrtfinalnog kostura.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC