• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda o SP: Teže nego sa Olimpijakosom

Selektor Srbije konstatuje da je za osvajanje 7. mjesta sa Srbijom uložen veliki trud... Veći nego kada je osvajao Evroligu sa grčkim klubom.

 Duda o SP: Teže nego sa Olimpijakosom Izvor: MONDO

"Orlovi" su ostvarili svoj cilj. Zadovoljni će napustiti Ljubljanu, svjesni da su uradili zadatak zbog kojeg su početkom septembra i doputovali u Sloveniju, na Evropsko prvenstvo.

Pobjedom nad Italijom u utakmici za sedmo mesto, obezbijedili su i plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji sljedeće godine. Trijumfom u duelu sa "azurima", uspešno su zaokružili dva i po mjeseca zajedničkog rada.

Selektor Dušan Ivković zadovoljno je, nakon utakmice, konstatovao pred izvještačima iz Beograda:

"Nemam namjeru da pravim od ovoga nešto specijalno, ali moje zadovoljstvo je stvarno veliko. Da mi ne zamjere navijači Olimpijakosa, ali ovo je bilo mnogo teže uraditi nego osvojiti Evroligu sa Olimpijakosom".

"Nadam se da moji prijatelji iz Olimpijakosa to neće da zamjere, ali takav je bio način na koji se radilo", izjavio je iskusni trener u miks zoni.

Pohvalio je reakciju svog tima u pobjedi nad Italijanima i ocijenio da reprezentacija Srbije ima talenat i lijepu perspektivu.

"Pokazali smo određeni potencijal i nagovijestili velike mogućnosti na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Da smo imali jednog iskusnijeg beka ili da nismo imali povredu Markovića - uradili bismo mnogo više na ovom Evropskom prvenstvu".

"Međutim, mislim da ćemo na Svjetskom prvenstvu igrati ozbiljnu ulogu. Poznato je da je Srbija, prije svega, košarka zemlja i ovo je bio jako bitan momenat za košarkašku Srbiju, da dogodine ne ulazimo ponovo u kvalifikacije, da se mučimo... Tu će postojati velika motivacija", dodao je on.

Iskusni trener je nekoliko puta čestitao svojim igračima i podsjetio na činjenicu da su "orlovi" pobijedili i jednog i drugog finalistu Evropskog prvenstva.

"Ako smo pobijedili finaliste u jako bitnim utakmicama, koje su mnogo odlučivale, onda to dokazuje određeni potencijal", podvukao je Ivković.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC