• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić najprecizniji igrač Eurobasketa

Lider Srbije tokom EP šutirao sa 51,3 odsto uspješnosti. Precizniji od Tonija Parkera (50,7), Marka Gasola (50,5), Rudija Fernandeza (49)...

 Krstić najprecizniji igrač Eurobasketa Izvor: MONDO

Iako su"orlovi" završili učešće na Eurobasketu dan ranije od finalista, bronzanog i četvrtoplasiranog, ime i učinak srpskog centra Nenada Krstića isticani su u Stožicama u nedjelju uveče.

Sabirajući ukupan učinak svih igrača na turniru, zvanični statističari izračunali su da je Nenad Krstić najpreciznije šutirao na EP u Sloveniji!

Centar "orlova" je 113 puta bacio loptu ka košu i 58 puta je probacio kroz obruč (51,3 odsto).

Drugi na toj listi je Toni Parker, sa 50,7 odsto uspješnih pokušaja (76/150), a njega slijede Mark Gasol (49/97 - 50,5), Rudi Fernandez (47/96 -49) i tako dalje...

Parker je najbolji strijelac takmičenja, sa 19 postignutih poena u prosjeku. Drugi najbolji je Bojan Bogdanović (17,4), koji je najviše vremena i provodio na terenu (više od 34 minuta) a treći Vasilis Spanulis, sa 16,7 poena u prosjeku i po četiri - pet odigranih utakmica manje od konkurenata.

Goran Dragić je četvrtoplasirani (15,8), a Nenad Krstić na petoj poziciji (15,4). Zanimljivo je to da je Spanulis ubacio samo 100 poena, a, na primjer, Dragić 174, a Krstić 154.

Za dva poena je najpreciznije šutirao Janis Burusis (62,7 odsto - 32/51), a najbolji trojkaš bio je letonski veteran Kristaps Janičenoks (15/28, 53,6 odsto). Slovenac Domen Lorbek imao je jedan promašaj više.

Od srpskih šutera, na listi najpreciznijih igrača EP pri pokušajima za tri, nalazi se Bogdan Bogdanović. Zauzima 16. poziciju, sa 18 ubačenih trojki iz 43 pokušaja.

Najbolji izvođači slobodnih bacanja na turniru su bili Litvanac Renaldas Seibutis (31/34 - 91,2 odsto), Burusis (21/24 - 81,5 odsto) i Alesandro Đentile (39/45, 86,7 odsto). Među "orlovima" je najprecizniji sa linije penala bio Nemanja Bjelica (34/50, 68 odsto).

Najbolji skakač turnira je Aksel Ervel (7,9 u proseku), a Bjelica je i u tom kriterijumu najuspješniji srpski igrač, sa sedam skokova po meču.

Najbolji asistent je odlični Litvanac, Mantas Kalnietis (pet u prosjeku), a najbolji kradljivac lopti je Finac Peteri Koponen (1,4 po meču).

Što se tiče negativne statistike, najviše lopti je izgubio Spanulis (4,2).

Zanimljiv podatak svim ljubiteljima košarke u Srbiji i Češkoj biće taj da je Jan Veseli završio turnir poslije samo pet odigranih utakmica, ali da je, uz Jonasa Valančunasa, ostvario najveći broj "dabl-dabl" učinaka - tri!

Šampion Evrope postala je Francuska, pobjedom nad Litvanijom. Treće mjesto je zauzela Španija.

Reprezentacija Srbije zauzela je sedmu poziciju, koja joj je obezbijedila plasman na Svjetski kup u Španiji, zakazan za sljedeću godinu.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, Foto: Beta/AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC