• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesterman: "Nijemci" su najbolji!

Proizvođač automobila "folksvagen" do 2015. će biti u sponzorskom pulu košarkaškog kluba Partizan.

  Vesterman: "Nijemci" su najbolji! Izvor: MONDO

Poslovni direktor crno-bijelih Mlađan Šilobad i direktor popularnog "fau vea" Milan Lazić potpisali su ugovor u salonu "Porsche Beograd Sever".

Prvak Srbije i regionalne ABA lige do ovog ljeta je imao ugovor sa "fordom", a sada je uspostavio saradnju sa nekadašnjim sponzorom fudbalskog kluba Partizan.

"'Folksvagen' i Partizan vezuje tradicionalno prijateljstvo. Ponosni smo što smo stali uz rame najvećem košarkaškom klubu na ovim prostorima. Ova kompanija poznata je po proizvodnji vrhunskih automobila, a Partizan kao 'fabrika šampiona', tako da je naša saradnja prirodna", rekao je Lazić predstavnicima medija.

Od igrača Partizana bili su prisutni Leo Vesterman i Nikola Milutinov, koji su uz Žofrija Lovernja nedavno izabrani da voze posljednji model "golfa".

Prvog plejmejkera crno-bijelih upitali smo kakav je osjećaj kada momak iz postojbine "renoa", "pežoa" i "sitroena" vozi tipičnog "nijemca"?

Snašao se neočekivano dobro...

"Njemački automobili su za mene najbolji! Uz to sam odrastao blizu granice sa Njemačkom i prezivam se Vesterman. Bolje da Žofriju postavite to pitanje", sa osmijehom je odgovorio Francuz.

"'Audi', 'BMW', 'VW', to su najbolje marke na tržištu. Sjajno je imati nekoga od njih za sponzora i voziti se bezbjedno".

Vesterman je za volanom od prije dve godine, a kaže da je donedavno pozajmljivao auto od oca ili od djevojke, koja takođe ima "golfa", samo stariji model.

"Ovaj auto će mi dobro doći za beogradske gužve, jer je relativno mali, lak za upravljanje i parkiranje".

Šta misliš o ovdašnjem saobraćaju?

"Dosta su me naplašili kada sam došao u Beograd, ali mislim da nije tako strašno... To mora da je zbog novog mosta? ... Inače sam živio u Lionu, koji je drugi po veličini grad u Francuskoj, prije toga u Parizu, a tek kad znaš kako je u Istanbulu ili u Moskvi, to ne vrijedi ni porediti".

Vesterman je u Beogradu stacioniran blizu hale Pionir, pa ima luksuz da bira da li će na radno mjesto pješke, ili "na točkovima".

"Sada, kada postaje hladnije, preferiram auto, ali tokom proljeća i ljeta redovno idem pješke".

Nova sezona za Partizan počinje nedjeljnom utakmicom protiv Igokee u Pioniru.

"Veoma sam uzbuđen. Pripreme su dugo trajale, bez obzira na to što sam bio odsutan prvih desetak dana. Sa nestrpljenjem čekam start".

Kako stoje stvari, prva zamjena Leu će biti dve godine mlađi zemljak, Boris Dalo?

"Na turneji po Španiji smo odigrali šest utakmica i mislim da je Boris prevazišao početna trenerova očekivanja. Mislim da je zaslužio da bude drugi plej ekipe, a ja sam tu da mu pomognem. Naravno, znam da ja moram da budem na najvišem nivou u svakoj utakmici".

Prošle sezone je Nemanja Gordić bio igrač odluke na mnogim utakmicama, često sa većim učinkom od Vestermana, iako mu je nominalno bio rezerva. Postavlja se pitanje kako će ekipa funkcionisati u ABA i Evroligi, sa tandemom organizatora igre prosječne starosti 20 godina.

"Ne možemo da kažemo kako će biti dok ne vidimo. Vjerujem da Boris shvata šta Dule očekuje od njega i da će brzo učiti. Što se tiče mene, moram da budem koncentrisaniji i da ne ulazim tako brzo u probleme sa faulovima", poručio je Leo Vesterman.

"Želim da pokažem da sam bolji igrač nego što sam bio, da zadržimo trofeje koje smo osvojili prošle sezone i da budemo uspješniji u Evroligi".

MILUTINOV: NE ŽALIM ŠTO SAM TRPIO BOL

Nikola Milutinov krajem godine će proslaviti 19. rođendan, ali ima solidno vozačko iskustvo.

Počeo je da vozi već sa 17, kada je dobio privremenu dozvolu. Sa novog "golfa 7" u rodnom Novom Sadu su mu već skinuli ratkapne, međutim, talentovani centar nije se mnogo uzbudio.

"Nema veze, samo da on ide".

Milutinov je posljednjih mjesec dana van trenažnog procesa zbog upale tetiva koljena, što je problem koji se kod njega prvi put javio novembra prošle godine.

"Za tri-četiri dana počinjem da trčim, a onda se nadam što bržem povratku na teren i igri 'pet na pet'. Još osjećam mali bol, ali dosta je bolje nego što je bilo".

On kaže da mu nije nimalo žao što je dugo trenirao i igrao uprkos nelagodnom osjećaju.

"Sa Partizanom sam osvojio ABA ligu i domaću titulu. Poslije sam postao vicešampion svijeta do 19 godina, to mi je i prva medalja osvojena sa reprezentacijom. Malo ću da pauziram na početku sezone, ali mlad sam, biće dosta utakmica za mene".

(Tekst i foto: Ivan Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC