• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezdin rival je Lijetuvos Ritas!

Domaćin kvalifikacionog turnira u Viljnusu dobio uzbudljivo finale protiv Ostendea - 75:66 (12:22, 29:21, 24:13, 10:10).

 EL: Zvezdin rival je Lijetuvos Ritas! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom saznali su ime svog posljednjeg protivnika u D grupi Evrolige i to tačno tri mjeseca poslije julskog žrijeba!

Osim sa Panatinaikosom, Makabijem, Laboral Kućom i Lokomotivom Kubanj, izabranici Dejana Radonjića sastaće se sa Lijetuvos Ritasom - 15. novembra u Pioniru, u okviru petog kola, a 19. ili 20. decembra u Simens areni u Viljnusu, na kraju prve grupne faze.

Lijetuvos je u kvalifikacijama iskoristio prednost domaćeg terena, kao i Kantu prošle godine.

U meču odluke, uz dosta muke, zaustavljen je belgijski Ostende, koji je na turnir doputovao kao jedan od autsajdera, ali je pobjedama nad Himkijem i Banvitom stigao na korak od proboja u elitu "starog kontinenta".

Ostende je serijom od 20:3 u prvoj četvrtini i kasnije vođstvom od 12 poena razlike (u čak pet navrata) nagovijestio senzaciju, ali su ga "kratka" klupa i šutersko nadahnuće domaćina u nastavku utakmice ipak poslali u Evrokup.

Lijetuvos je sa 24:36 u 15. minutu preokrenuo na 51:44, što je bila serija od 27:8 za oko devet minuta.

Prednost litvanskog vicešampiona rasla je do rekordnih 62:49 u 28. minutu (šest trojki u trećoj četvrtini), da bi Ostende zaprijetio tek u finišu, kada je poslije blokade i zakucavanja u kontri Andrije Stipanovića smanjio na 70:66.

Gosti su imali dvije prilike da svedu razliku na poen ili dva, ali su Ponitka i Žile zaustavljeni u pokušajima prodora u reket. Kolumbijac Huan Palasios to je kaznio odlučujućim košem uz dodatno slobodno bacanje za 73:66.

Martinas Gecevičus sa 19 poena je predvodio Lijetuvos Ritas, a Palasios i Renaldas Seibutis ubacili su po 11. Milenko Tepić za devet, odnosno Stevan Jelovac za tri minuta na parketu, ostali su bez učinka.

Na drugoj strani je Pjer Antoan Žile dao 16 (uz 10 skokova), Stipanović 14 i Mateuš Ponitka 13 poena.

Dušan Đorđević imao je dva poena, četiri skoka i sedam asistencija, a veteran Veselin Petrović dva poena, tri skoka i dve ukradene lopte.

SASTAV LIJETUVOSA
Tepić, Babrauskas, Redikas, Palasios, Seibutis, Glinijadakis, Gecevičus, Orelik, Lideka, Kuk, Bendžius, Jelovac. Na klupi je Dirk Bauerman, selektor Poljske na posljednjem Eurobasketu, a dugo godina prvi stručnjak selekcije Njemačke.

SLOBODNA BACANJA
Košarkaši Lijetuvos Ritasa izveli su 25 i pogodili 18 slobodnih bacanja, dok su Ostendeu arbitri dali šansu da šutne svega šest bacanja (uz realizaciju od 50 odsto).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC