• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Igokea sa osvetničkom enegijom

Trener Partizana ocijenio da prvi rival crno-belih u novoj sezoni smatra da je "zakinut" tokom prošle."Nismo u idealnom stanju", rekao o svom timu.

 Vujošević: Igokea  sa osvetničkom enegijom Izvor: MONDO

Šampion ABA lige u nedelju počinju odbranu jadranskog trona, utakmicom protiv Igokee (nedelja, 17.00 časova, TV Arena sport).

Nakon dugih priprema i promocije pred svojim navijačima, igrači Duška Vujoševića imaće prvi test protiv najprijatnijeg prošlosezonskog iznenađenja.

Trener Partizana očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u pobjedu.

"Igokea je prošlu sezonu završila na prvom mjestu regularnog dijela, za šta smo se svi zeštoko borili, jer je trebalo da vodi u Evroligu. Prva utakmica ima dodatno opterećenje i specifičnu težinu. Igokea je kvalitetan i dobro ogranizovan klub, koji će u sezonu ući sa osvetničkom energijom, misleći da je zakinuta", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je prošle sezone osvojio titulu, a Igokea je učešće na "fajnal foru" završila u polufinalu, porazom od Partizana.

Klub iz Laktaša je regularni dio prošle sezone završio na prvom mjestu na tabeli, što mu je omogućavalo da se direktno plasira u Evroligu, ali je uprava Jadranske lige odlučila da u elitno takmičenje idu finalisti "fajnal fora" - Partizan i Crvena zvezda.

"Oni žele da pokažu da dobri rezultati iz prošle sezone nisu samo momenat i žele da i u narednim godinama zadrže niz dobrih rezultata. Imaju promjene u sastavu, ali zadržali su kvalitet, igraju specifičnu košarku, sa kombinovanom odbranom iz koje idu kontranapadi i tako komplikuju život protivniku. Biće teška utakmica", rekao je Vujošević.

Trener srpskog šampiona ocijenio je da je ove sezone Jadranska liga kvalitetnija od prethodne i da može da se mjeri sa najboljim evropskim ligama. Dodao je da se mnogo ekipa pojačalo ove sezone, ali i da očekuje iznenađenja.

"Ove sezone su u ligi četiri srpska kluba, što govori o kvalitetu srpske košarke. Crvena zvezda ima opravdano velike ambicije, Cibona je u boljem statusu nego prošle sezone, Cedevita je napravila dobar tim, iako prošle sezone nije opravdala budžet. Imamo i mi svoje ambicije, koje su uvijek iste. Nema slabog protivnika, biće iznenađenja, ali ne znam ko će to biti, jer će biti iznenađenje", rekao je Vujošević kroz osmjeh.

Trener Partizana dodao je da je za veliki broj utakmica u ligi potreban fond igrača koji to mogu da isprate, ali da je "jedina ispravna filozofija da je uvijek najvažnija sljedeća utakmica, jer se na taj način sa sigurnošću može preći dug put".

Vujošević je rekao da za utakmicu, pored Davisa Bertansa, neće biti spreman centar Nikola Milutinov, koji je počeo da trenira, ali se još nije dovoljno oporavio od upale tetive.

"Nismo u idealnom stanju. Milutinov je mlad, ali je važan dio mašine. Igrači koji su bili sa reprezentacijom nisu sa nama odigrali nijednu pripremnu utakmicu, a to su važna tri igrača, Djorđe Gagić, Bogdan Bogdanović i Žofri Lovernj", rekao je on.

"Uz maksimalno angažovanje svih igrača i podršku publike, uz sinergiju koja se pravi na parketu Pionira, uprkos svim otežavajućim okolnostima i motivisanom i kvalitetnom protivniku, vjerujem da ćemo slaviti", dodao je Vujošević.(MONDO,foto:MN PRESS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC