• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Ubjedljiv start Partizana

Šampion ABA lige - Najbolji tim ligaškog dijela iz prošle sezone 67:56, u punom i bučnom "Pioniru". Briljirao Vesterman, Kinsi oduševio partizanovce.

 ABA: Ubjedljiv start Partizana Izvor: MONDO

Šampion i pobjednik ligaškog dijela takmičenja iz prošle, otvorili su novu ABA sezonu pred 6.000 gledalaca u "Pioniru".

Nije bilo nimalo neizvjesno!

U evroligaškoj atmosferi: Partizan - Igokea 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17).

Renovirana Igokea, iako žestoko ohrabrena od strane trenera Dragana Bajića "tik" pred početak utakmice, nikako se nije snašla u bučnoj dvorani. Košarkaši Partizana od prvog napada počeli su da ulažu zavidnu količinu energije na obe strane terena i to se ubrzo ocrtalo na semaforu.

Bajić je tajm-aut tražio i prije polovine prve četvrtine, kada je bilo 12:2, zahvaljujući trojkama Dragana Milosavljevića i novajlije Terensa Kinsija, koji je na tajm-aut gostiju odgovorio još jednom trojkom za 15:4!

Ni iskusni Miljan Pavković, ni Amerikanac Kendrik Mejs, nisu se snalazili u organizaciji igre na polovini Partizana, što je koristio plej crno-bijelih Leo Vesterman. On je dirigovao skoro idealnim prvim poluvremenom, u kojem je šampion ABA lige imao maksimalnih 40:17 kada je Kinsi alej-ap zakucavanjem završio kontru i asistenciju Bogdana Bogdanovića.

Do tada, Vesterman je imao već deset poena i četiri asistencije, bez promašaja iz igre (2/2 za dva, 2/2 za tri). O prvom poluvremenu najbolje govori sljedeći odnos: Partizan devet asistencija, Igokea šest izgubljenih lopti.

Ovaj odnos donekle se promijenio u periodu između 25. i 30. minuta, kada Partizan nije postigao koš iz igre! Dva vezana poena Vestermana donijela su Partizanu 21 poen razlike (48:27) u 25. minutu i tek tada se Igokea sabrala i nagovijestila da bi i ove sezone, poslije bajke iz prošle, mogla da igra bitnu ulogu u vrhu tabele.

Bajićevi momci pokazali su da imaju ponos i da neće dozvoliti da budu pometeni na otvaranju sezone, pa su očas posla smanjili na deset poena razlike - 49:39 i možda bismo ove nedelje popodne i imali koliko-toliko neizvjesnu završnicu da Dejan Musli uz zvuk sirene nije postigao poene i prekratio muke svog tima - 51:39.

Ovih 12 poena razlike, crno-bijeli su u tri napada četvrte četvrtine pretvorili u "plus 18" poenima Bogdanovića, Đorđa Gagića i Kinsija, poslije čega su pali gardovi, pa su navijači mogli da vide nekoliko lijepih i atraktivnih poena.

I potez drugog poluvremena izveo je - Kinsi! On je nedugo poslije zakucavanja za TV špice, sa 15 ubačenih poena i tri trojke iz četiri pokušaja, zaradio petu ličnu i doživio ovacije.

Ipak, epitet igrača utakmice "ukrao" mu je Vesterman, koji je meč završio sa 18 poena (4/5 za dva, 3/3 za tri), četiri asistencije i dve ukradene lopte, za indeks uspješnosti 23.

Dobar je bio i Musli sa deset poena i isto toliko skokova, uz dvije asistencije.

Kod poraženih, 16 poena postigao je novajlija Uroš Nikolić i on je bio jedini "dvocifren" u timu iz Aleksandrovca.

Treneri su izvjestan finiš utakmice iskoristili da šansu daju svim igračima sa dve klupe, koje su u različitom raspoloženju dočekale posljednju sirenu - 67:56!

Navijači Partizana posvetili su šampionu Evrope, Žofriju Lovernju, transparent: "Golden Joffrey".

PARTIZAN: Aranitović, Lovernj 4, 3 sk, 4 izg, Vesterman 18, 4 as, 1 sk, 2 ukr, Dalo 2, 2 as, 2 izg, Milosavljević 5, 2 sk, 2 izg, Bogdanović 9, 5 sk, 4 as, 4 izg, Gagić 2 (1/6 za dva), Musli 10 (4/5 za dva), 10 sk, 2 as, Šalić 2, Andrić, Kinsi 15, 4 sk, 3 as, Bezbradica.

IGOKEA: Pavković 2 (0/5 za tri), 3 as, Mejs 8, Dozet 3, Jorović 9, 7 sk, 2 as, 2 ukr, 1 izg, Gajović, Galovej 8, 3 ukr, 4 izg, Gaćeša, Nikolić 16, 4 sk, Frejzer, Bakić 4, Štemberger 2, Bunić 4.


U drugoj utakmici igranoj u nedelju debitant u regionalnom takmičenju, Mega Vizura, poražen je kao domaćin od Cedevite 62:72 (15:21, 18:21, 16:17, 13:13).

Gosti su vodili veći dio utakmice, osim kratkog perioda u prvoj četvrtini, a najveća prednost iznosila je 17 poena (70:53).

Najefikasniji igrač meča bio je bek hrvatskog tima Nolan Smit (21p, 7sk, 6as), dok je Megu predvodio Nemanja Dangubić (17p, 4sk, 5as).

REZULTATI 1. KOLA:

U subotu:

Cibona - Radnički 66:82
Široki - Crvena zvezda 80:79
Krka - Budućnost 60:57 Zadar - Solnok 71:67

U petak:

MZT - Olimpija 79:60
(MONDO/Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC