• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Neuigranost osnovni problem

Trener Partizana zadovoljan pobjedom nad Igokeom i igrom u prvom poluvremenu utakmice. Njegov kolega Bajić žali zbog "kasnog paljenja".

 Vujošević: Neuigranost osnovni problem Izvor: MONDO

Furiozno i atraktivno - ne i bez grešaka - igrao je Partizan do pred kraj druge četvrtine okršaja sa Igokeom (40:17 u 18. minutu), a onda usporeno, dosta teže i neefikasnije u nastavku, do konačnih 67:56.

Ipak, sigurna pobjeda na startu nove sezone mora da raduje trenera Duška Vujoševića i navijače crno-bijelih, posebno ako se zna da su neki od direktnih konkurenata za visok plasman (Zvezda, Cibona) kiksirali već u prvom kolu ABA lige.

"Nije jednostavno početi sezonu sa trojicom novih igrača u odnosu na kompletan pripremni period. Bogdanović, Gagić i Lovernj prvi put su bili u sastavu i to sigurno doprinosi kvalitetu naše ekipe, ali na drugoj strani traži uspostavljanje neke nove hemije. Između ostalog i zato se igraju pripremni mečevi, da svako shvati koja je njegova uloga. U tom smislu su timovi bez reprezentativaca, kao što je Igokea, u prednosti (u ovoj fazi sezone)", rekao je Vujošević.

On se zahvalio publici na dolasku u velikom broju, ocijenivši da su navijači "u prvih 18 minuta imali u čemu da uživaju".

"U drugom poluvremenu smo pokazali dosta oscilacija, koje su prije svega posljedica stepena naše uigranosti i neiskustva određenih igrača - Daloa na poziciji 'pleja', Šalić je odigrao prve minute, Milutinov bi trebalo da se priključi od utakmice sa Krkom..."

"U momentima kada je Partizan pokazao svoje dobre strane, vidjelo se da ova ekipa nema puno limita i da se od nje može puno očekivati, ukoliko se to tokom sezone bude razvijalo na potreban način", dodao je Vujošević i obećao da ekipa "neće ostati dužna navijačima".

Dragan Bajić prošle sezone je sa Igokeom bio "hit" ABA lige, ali iz ekipe koja je u martu završila regularni dio takmičenja na prvom mjestu, nije ostalo mnogo igrača. Svega trojica, plus poneki junior.

"Naš početak utakmice bio je loš i mekan, dok je Partizan prvo poluvrijeme odigrao izvanredno, uz odličan šut za tri poena, mislim 6/9. U skoku smo im koliko-toliko parirali, gdje su oni uvijek dosta jaki, ali ipak nam je trebalo 20 minuta da se otrijeznimo i shvatimo kako bi trebalo da igramo u odbrani i u napadu... Poznajući trenera Partizana, ne vjerujem da smo u drugom poluvremenu smanjili razliku zbog njihovog opuštanja i nedostatka motiva", rekao je Bajić.

"Jeste da smo na okupu takoreći od početka priprema, ali ja kao trener smatram da je novom timu potrebno više od dva mjeseca da bi stvari počele da funkcionišu u punoj mjeri. Raspored nam ne ide na ruku, već u sljedećem kolu dočekujemo Zvezdu, ali vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu".

Novost za ekipu iz Laktaša ove jeseni će biti nastup u Evrokupu.

"Novi smo na evropskoj sceni, grupa nam je jako teška i sigurno će nam biti teže nego jesenas, kada smo igrali samo jedno takmičenje i ulazili dosta spremno u svaku utakmicu", prokomentarisao je Dragan Bajić.

Pojedini simpatizeri crno-bijelih ispratili su ga riječima: "Srećno u srijedu..."

(MONDO,foto:MN PRESS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC