• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trojkaši" Leo i Kinzi, Muslijevih "10-10"

Crno-bijeli brzo "arhivirali" meč sa Igokeom, odlučni da već u srijedu protiv Mega Vizure pokažu napredak u igri.

  "Trojkaši" Leo i Kinzi, Muslijevih "10-10" Izvor: MONDO

Početak sezone i odmah sjajna atmosfera, pa i sjajan rezultat, posebno ako se ograničimo samo na prvo poluvrijeme utakmice Partizan NIS - Igokea (67:56, 40:21).

Branilac titule predstavio je četiri pojačanja, među kojima se, očekivano, najviše istakao Torens Kinzi (kako sam kaže da glasi njegovo ime i prezime).

Ipak, Amerikanac uprkos dizanju publike na noge atraktivnim zakucavanjima i odličnom šutu za tri poena (3/4), nije bio ni prvi, ni drugi statistički najkorisniji pojedinac crno-bijelih.

Nadmašili su ga Leo Vesterman (18 poena, četiri asistencije, trojke 3/3) i Dejan Musli (10 poena, 10 skokova).

"Svi su bili malo nervozni, zbog želje da se prikažu u najboljem svjetlu. U trećoj četvrtini smo pali, imali ukupno 16 izgubljenih lopti i to je znak da moramo još mnogo da radimo. Što se tiče mene, drago mi je što sam doprinio pobjedi, ali ovo je timski sport", rekao je Kinzi.

Vesterman je istakao da "za prvu utakmicu u ovom sastavu, igra nije bila loša".

"U drugom poluvremenu smo imali loše trenutke, ali kada primiš samo 56 poena, znači da si igrao prilično dobru odbranu. Videlo se još nismo razvili pravu 'hemiju', ali radićemo na tome. Već smo zaboravili Igokeu i okrenuli se Mega Vizuri. Mladi su, više nemaju Bobija Marjanovića, ali znamo da će protiv nas dati sve od sebe".

Francuski plejmejker prošle sezone je u ABA ligi ubacio svega 25 odsto šuteva za tri poena, a u nedelju tri od tri i to iz različitih, ne uvek "otvorenih" situacija.

"To je rezultat rada koji ulažem, zajedno sa trenerom, koji mi posvećuje dosta pažnje. Prije par dana sam ubacio 500 lopti, tako se stiče samopouzdanje".

Musli smatra da je Partizan na startu sezone "odradio dobar posao".

"Odigrali smo odlično prvih 15-20 minuta, dok smo u drugom imali pad i izgubili sa osam poena razlike. Ali, na utakmicama se pišu pobjede, za ispravljanje nedostataka tu su treninzi".

Partizan u postojećem timu ima šestoricu igrača na unutrašnjim pozicijama, od kojih se samo Nemanja Bezbradica osjeća ugodno kada je daleko od koša.

Međutim, ako se meč prvog kola ABA lige može uzeti kao pokazatelj, izdanak škole FMP Železnika neće u dogledno vrijeme imati minutažu potrebnu da izvrši konkretniji uticaj na igru Partizana.

Treneru Dušku Vujoševiću zato je postavljeno pitanje da li postoji potreba za visokim igračem, koji će biti u stanju da raširi protivničku odbranu i spriječi je da se koncentriše u reketu, kada put do poena po pravilu postaje teži - kao u trećoj četvrtini protiv "igosa".

"Nama u odnosu na kompletan sastav fali i Bertans, koji je pokrivao pozicije 'tri' i 'četiri', pa smo u zavisnosti od njegove promjene pozicije i mi dosta mijenjali igru. Sigurno je da Gagić ima prostora da napreduje u tom elementu i da ćemo na tome raditi", rekao je strateg crno-bijelih.

Vujošević je konstatovao da bi mu posao možda bio lakši, kada bi centarski kvalitet u Partizanu bio koncentrisan u tri ili četiri igrača, umjesto njih pet ili šest.

"Vjerujem u potencijal svih tih igrača. Centri sporije sazrijevaju, to je priroda stvari... Vidi se da ni Lovernj (za 23 minuta 4p, 4sk, 4izg - prim. aut) nije u punoj formi, da mu fale minuti na parketu. On je upravo jedan od naših centara koji je mnogo napredovao u segmentu šuta za tri poena i predstojeće utakmice će biti prilika da se to potvrdi".

Visoki igrači šampiona u nedjelju su napravili neuobičajeno veliki broj prekršaja u napadu - prilikom postavljanja blokada bekovima.

"Početak je sezone, sudije imaju seminare, traže da se iščisti igra... Nisam baš ni mogao da vidim da li su bili faulovi ili nisu, tako da ne bih ulazio u to. Svakako više volim da se napravi faul u napadu u pokušaju pravljenja bloka, nego da blokova ne bude", završio je Vujošević.

Utakmica Partizan - Mega igra se u Pioniru u srijedu od 18 časova.

(Ivan Bogunović - MONDO,  Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC