• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizanova mega pobjeda

Partizan "trojkama" u prvih 20 minuta izrešetao Mega Vizuru za drugu pobjedu na startu ABA lige. Čak 29 timskih asistencija crno-bijelih.

 ABA: Partizanova mega pobjeda Izvor: MONDO

Partizan, na početku nove sezone regionalne lige, pokazuje drugačije lice od onog na koji nas je navikao - šuterski izuzetno raspoložen.

Čak 10 trojki postigli su košarkaši Partizana u prvom poluvremenu meča 2. kola ABA lige protiv Mega Vizure, što je i napravilo put crno-bijelima ka drugoj pobjedi.

Partizan - Mega Vizura 88:65 (18:10, 35:26, 17:12, 18:17).

Prošle sezone, Partizan je važio za ekipu koju šut za tri krene, kako se to kaže, jednom u šest mjeseci. Ali, već drugu utakmicu zaredom Partizan se ističe kao "trojkaška" ekipa!

Iz 13 pokušaja crno-bijeli su pogodili čak 10 u prvih 20 minuta! Leo Vesterman je pogodio četiri trojke, Bogdan Bogdanović tri, Terens Kinsi dvije...

Vesterman je prvo poluvrijeme završio sa ovim učinkom: 18 poena, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.



Kada jedna ekipa ubaci toliko trojki u prvih 20 poena, uz 17 timskih asistencija, a pritom protivnik se, objektivno, uplaši i "stegne", onda je jasno kakva je utakmica bila i kakav je bio njen tok.

Partizan je u laganom ritmu, a prije svega zahvaljujući šutu sa distance, došao do prednosti. Na početku druge četvrtine trojkama Bogdanovića i Kinsija, Partizan je otišao na 24:10, potom je Mega spustila na jednocifren zaostatak, da bi uslijedila nova serija od 8-0.

Još jedan zanimljiv podatak - Partizan je šutirao samo dva penala u prvom poluvremenu i to poslije namjerne lične greške!

Zanimljivi su bili potezi Duška Vujoševića u prvoj četvrtini. Želeći da zatvori svoj obruč, jer su Ratko Varda i Nikola Jokić počeli da "kupe" lopte ispod koša Partizana, izmijenio je svu četvoricu visokih igrača!

Najprije je u igru ubacio Đorđa Gagića, koji je 20-ak sekundi napravio dvije lične greške i odmah ga je zamijenio Đokom Šalićem. Ali, i Šalić je odmah napravio faul, pa je vratio Dejana Muslija. Potom je "skinuo" i Nemanju Bezbradicu i ubacio ga na parket. I onda je ponovo vratio Muslija!

U trećoj četvrtini stale su trojke Partizana (5-0), a dugo je na semaforu u tom dijelu igre bio vaterpolo rezultat: 2:2 ili 3:2. Treću četvrtinu obilježilo je spektakularno zakucavanje Nemanje Dangubića preko Žofrija Lovernja, kao onomad Predraga Danilovića preko Arvidasa Sabonisa!



Ipak, to su gotovo pet-šest minuta bili jedini poeni koje je Mega dala u tom dijelu igre. Partizan je držao Megu na 20+, a u pojedinim trenucima bio je i blizu +30.

Boris Dalo je dobio zapaženu minutažu u drugom dijelu, koju je krunisao atraktivnom asistencijom Musliju koji je akciju završio zakucavanjem.

Nemanja Radović je odigrao izvanredan meč za Megu i sa 26 poena bio je ubjedljivo najefikasniji u svom timu, jedno bio je i prvi strijelac meča.



Umjesto opisa utakmice koja je bila riješena praktično već sredinom druge četvrtine, nekoliko zanimlivijih statističkih podataka:

- Svi iz početne petorke Partizana (Vesterman, Milosavljević, Kinsi, Lovernj i Musli) meč su završili sa dvocifrenim učinkom.

- Partizan je imao 29 timskih asistencija!

- Bogdan Bogdanović je meč završio sa devet poena, a to su bile tri trojke još u prvom poluvremenu. Jednu je pogodio sam osam metara.

- Terens Kinsi nije ni ulazio u igru u posljednjoj četvrtini.

- Leo Vesterman je imao samo jedan promašaj iz igre!

- Partizan je postigao 10 trojki na meču, svih 10 u prvom poluvremenu. Ukupno je šutirao 21 put.



PARTIZAN: Aranitović, Lovernj 10, Vesterman 23 (7as), Dalo 4 (5as), Milosavljević 10, Bogdanović 9, Gagić 4, Musli 13, Šalić, Andrić, Kinsi 11, Bezbradica 4.

MEGA VIZURA: Reljić, Krstić 2, Dangubić Đoković, Micić 9, Luković, Radović 26, Miljenović 10, Veljković, Jokić 4, Varda 7, Tijanić.

REZULTATI 2. KOLA:

u sredu:

Cedevita - Krka 83:55
Partizan - Mega vizura 88:65
Igokea - Crvena zvezda Telekom (20h)

u četvrtak:

Olimpija - Cibona (20h)
Olimpija - Cibona (20h)

odigrano u utorak:

Solnok - MZT 81:69
Budućnost - Zadar 90:68
Radnički - Široki 75:55

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC