• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda zasijala u Laktašima

Crveno-bijeli poslije poraza na startu ABA lige popravili utisak protiv Igokee u 2. kolu regionalnog takmičenja. Bez Katića slavili sa 72:52.

 ABA: Zvezda zasijala u Laktašima Izvor: MONDO

Igokea je možda predstavljala nepremostivu prepreku za Crvenu zvezdu u prethodnom periodu, ali je to vrijeme prošlo.

Crveno-bijeli su na gostovanju u Laktašima u 2. kolu ABA lige slavili sa 72:52 (17:7, 16:15, 22:13, 17:15) i tako zabilježi prvu pobjedu nad Igokeom u takmičarskim mečevima.


Dejan Radonjić poslije poraza u Širokom Brijegu u subotu, zahtijevao je od svoje ekipe da odigra dobro u odbrani, što je Crvena zvezda i učinila na gostovanju u Laktašima. "Katanac" pod njihovim košem bio je pravi način da se zaustavi domaćin pred 3.100 gledalaca.

Najefikasniji u timu Zvezde, koja sada ima skor 1-1 u regionalnom takmičenju, bili su Demarkus Nelson sa 14 poena i Boban Marjanović, koji je ubacio 11 pogodaka uz sedam skokova.

Kod Igokee (skor 0-2) istakao se Branko Jorović sa 17 poena i pet uhvaćenih lopti, jedini igrač sa dvocifrenim učinkom.


Gosti su poslije vođstva Igokee od 3:2, u potpunosti preuzeli konce igre i serijom 15:4, stigli do visoke prednosti (17:7). I do kraja meča ne da je nisu nisu ispustili, već su je samo povećavali.

Pred početak meča igrači i navijači Zvezde transparentnom sa imenom Luka Sabljić (1985-2013) odali su počast nedavno preminulom mladiću, navijaču crveno-bijelih.

Ekipa sa Malog Kalemegdana domaćem timu dozvolila je da za prvih 10 minuta postigne samo sedam poena i upiše čak devet izgubljenih lopti, a odsustvo Raška Katića gotovo da se nije ni primjetilo.

Budući da je taj recept donio rezultat, nije bilo potrebe da ga Zvezda mijenja i u nastavku. Ritam koji je Zvezda nametnula Igokei je zaista vezao ruke.

I u drugom poluvremenu Zvezda je imala dominaciju. Oni su nemilosrdno punili koš rivala, dok sa druge strane njihov kao da je bio začaran, ali bukvalno! Jer kako drugačije objasniti podatak da je Igokea uspjela za 40 minuta da pogodi samo osam puta za dva poena iz 32 pokušaja!!! Ako se u prilog doda i to da su imali 19 izgubljenih lopti (devet u prvom poluvremenu) možda se može i konstatovati da je Igokea dobro prošla. Jedino ih je služio šut iz daljine, jer su iz 22 pokušaja upisali osam trojki.

Budući da je Zvezda iz minuta u minut povećavala vođstvo, trener Radonjić u igru je uveo sve raspoložive igrače, uključujući i mlade Marka Tejića i Dušana Ristića, koji je uspio i da se upiše u strijelce.

"Poslije poraza od Širokog morali smo da se dignemo u odbrani i uspjeli smo da se nametnemo u tom segmentu na meču protiv Igokee. Ispoštovali smo neke zadatke koje smo dogovorili u svlačionici, ali još moramo da radimo. Mislim da smo igrali dobro i da nismo Igokei dozvolili da igra kako želi", rekao je poslije meča Boban Marjanović.

IGOKEA: Pavković 3 (4as), Mejs 7 (5sk), Dozet 4, Jorović 17 (5sk), Gajović, Gelovej, Gaćeša 2, Nikolić 2, Frejzer 2, Bakić 8 (5sk, 3ukr), Štemberger 3, Bunić 4 (6sk).

CRVENA ZVEZDA: Cvetković 4, Mitrović 3, Lazić, Blažič 4 (3as), Simonović 8 (5sk), Marjanović 11 (7sk), Radenović 4 (3as), Ristić 2, Tejić, Nelson 14, Dženkins 10 (3as, 3ukr), Šilb 12 (6sk).

REZULTATI 2. KOLA:

u srijedu:

Cedevita - Krka 83:55
Partizan - Mega vizura 88:65
Igokea - Crvena zvezda Telekom 52:72

u četvrtak:

Olimpija - Cibona (20h)

odigrano u utorak:

Solnok - MZT 81:69
Budućnost - Zadar 90:68
Radnički - Široki 75:55

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC