• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sabonis i Kazlauskas ostaju na čelu Litvanaca

Predsjednik litvanskog saveza i selektor vicešampiona Evrope povukli ostavku, koji su podnijeli poslije Eurobasketa u Sloveniji.

 Sabonis i Kazlauskas ostaju na čelu Litvanaca Izvor: MONDO

Arvidas Sabonis i Jonas Kazlauskas iznenadili su sve kada su po završetka Evropskog prvenstva u Sloveniji, na kojem je Litvanja osvojila srebro, odlučili da napuste mjesta predsjednika nacionalne federacije i selektora.

Kao razlog za takvu odluku naveli su veliki pritisak medija. On je rekao da su novinari kritikovali ekipu, stručni štab i Savez, pa čak i vrijeđali igrače i selektora.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije dogodio se veleobrt - ostavku je podnio generalni sekretar saveza Mindaugas Balčiunas, pa će legende litvanske košarke ipak ostati na svojim pozicijama.

Balčiunas je izjavio da odlazi sa svoje funkcije kako bi Sabonis ostao na mjestu predsjednika nacionalnog košarkaškog saveza.

"Iza nas je veoma teška nedjelja, u kojoj je bilo mnogo razgovara i pokušaja da se pronađu prava rješenja. Siguran sam da će litvanska košarka nastaviti da napreduje u budućnosti. Zahvalan sam Balčiunasu na dugogodišnjem radu u košarkaškom savezu i nadam se da će i dalje ostati blizu košarke i nastaviti da doprinisu poboljšanju voljenog sporta", izjavio je Sabonis.

U paketu sa legendom litvanske košarke na mjestu selektora trebalo bi da ostane i Kazlauskas, iako zvaničnici saveza poslije odluke Balčiunasa nisu s njim uspjeli da stupe u kontakt, jer se nalazi u Kini. Za očekivati je da će sve riješiti u vrlo kratkom roku.

Saopšteno je i da će novi generalni sekretar litvanskog saveza biti imenovan do kraja oktobra.

(MONDO; foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC