• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Poraz Širokog poslije drame u Mađarskoj

Košarkaši Širokog upisali su drugi poraz u regionalnoj ABA ligi. Bolji od hercegovačkog tima bio je Solnok 71:69 (14:11, 17:13, 18:17, 20:23).

 ABA: Poraz Širokog poslije drame u Mađarskoj  Izvor: MONDO

Izabranici Damira Vujanovića, koji je prošle sezoneu Mađarskoj debitovao pobjedom na klupi Širokobriježana, ovog puta nisu uspjeli da obraduju svog trenera iako su do samog kraja imali aktivan rezultat.

Poslije prvih 20 minuta nedjeljne utakmice četvrtog kola regionalnog takmičenja, domaći su se nošeni Davidom Vojvodom odlijepili na sedam razlike (31:24), da bi u trećem periodu gosti uspjeli da smanje, ali se u posljednjih 10 minuta ipak ušlo sa prednošću domaćina od +8.

Ipak, Široki je uspio da meč uvede u neizvjesnu završnicu zahvaljujući Borisu Baraću, pa se je u posljednjem minutu gostujući tim zaostajao samo dva poena…

Poslije drame u penal završnici u posljednjih 60 sekundi Toni Katić je smanjio na 68:67, uslijedio je faul, a na liniji slobodnih bacanja našao se Vili Volden i promašio prvo, pa je Široki imao napad za pobjedu ili produžetak.

Ali u posljednjem napadu je Vojvoda oteo loptu gostima i rutinski pogodio oba slobodna bacanja za +4 odnosno drugi ovosezonski trijumf Solnoka.

Najefikasniji u taboru ekipe sa Pecare bili su Ivan Buva sa 11, Džonatan Džons (10), Boris Barać (10), Franko Kaštropil (9), i Džulijus Kols (9)…

Kod mađarskog tima apsolutno prvo ime bio je David Vojvoda sa 23 koša (21 samo u prvom poluvremenu), a dvocifren učinak imao je Peter Lorant (13) i Voren (10).

Oba tima poslije četiri meča imaju identičan skor od dvije pobjede i dva poraza.

U narednom kolu, vicešampion Bosne i Hercegovine će na Pecari dočekati podgoričku Budućnost, dok će Solnok na noge Crvenoj zvezdi Telekom, koja je u nedjelju teškom mukom slavila u Ljubljani protiv Olimpije (61:62) .

(MONDO, foto: Bljesak.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC