• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Štemberger srušio Kragujevčane!

Igokea je u dramatičnoj završnici pobijedila Radnički u četvrtom kolu ABA lige u Laktašima 91:88 (20:28, 24:21, 17:15, 30:24).

 ABA: Štemberger srušio Kragujevčane! Izvor: MONDO

Aleksandrovčani su u Laktašima poslije debakla u Evrokupu od turske Karšijake (90:60) dočekali kragujevački Radnički, koji je takođe izgubio u tom evropskom takmičenju, ali je ostavio mnogo bolji utisak protiv Panioniosa (72:77).

Kragujevčani su vodili gotovo cijelu utakmicu, ali su na kraju ostali kratkih rukava najviše zahvaljujući fantastičnoj partiji Siniše Štembergera (28 poena, indeks korisnosti 35) i Nemanje Gordića (16 koševa), koji su nosili "igose" do druge pobjede u ovoj sezoni ABA lige.


Radničkom, koji je u pojedinim trenucima imao prednost i od 13 pogodaka, bio je ovo drugi poraz...

"Igosi" su očajno ušli u nedjeljnu utakmicu četvrtog kola regionalne ABA lige i promašili bukvalno sve u prva tri minuta, pa su Kragujevčani već na početku stekli 10:0, pa je Dragan Bajić bio primoran da pozove tajm-aut.

Prve poene za prvaka Bosne i Hercegovine postigao je Branko Jorović poslije više od tri minuta igre u prvoj četvrtini, a u narednom napadu i Uroš Nikolić.

Potom je uslijedila serija trojki Boris Bakić i Siniša Štemberger za Igokeu, a Marko Marinović i Miloš Dimić za Radnički, pa je na semaforu zasijelo čak +13 za Kragujevčane, ali su do kraja prvog kvartala domaći uspjeli da smanje na "minus 8" zakucavanjem kapitena Milana Dozeta.

U drugom periodu su "igosi" ponajviše zahvaljujući Nemanji Gordiću i Siniši Štembergeru smanjili prednost gostiju ali nisu imali rješenja za dalekometnu paljbu Radničkog - pet trojki u prvih 20 minuta pa je izostao potpuni preokret.

Po povratku sa velikog odmora, domaćin je ponovo ušao loše, ali je probuđeni Gordić nosio "igose" u nastavku treće dionice, potpomognut Jorovićem i u pojedinim trenucima kapitenom Dozetom, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa +3 u korist Kragujevčana.

Ponovo su Kragujevčani u početku posljednjeg kvartala stekli +7, ali je Štemberger sa osam metara pogodio trojku i podigao publiku u Laktašima na noge! Uzvratio je Mlađan, ali je opet Štemberger novom trojkom vratio "igose" u igru...

Zahvaljujući upravo njemu, Igokea je na 2.30 minuta do kraja prvi put izjednačila (79:79), a kasnije i povela prvi put na meču pogocima Jorovića (81:79), a prvo "osjetnije" vođstvo stekla u posljednjih 60 sekundi (+4).

Reagovao je stateg Radničkog Muta Nikolić tajm-autom, ali nije uspio da spriječi Štembergera da održava razliku od četiri poena, pa je opet zvao igrače na novi dogovor na samo 26 sekundi do kraja.

Uslijedila je penal završnica u kojoj su precizni bili Štemberger i Kalinić, pa je prednost od jednog poena ostala Igokei uz posljednji napad od osam sekundi.

Štemberger je ostao hladan kao špricer nemilosrdno puneći sa linije slobodnih bacanja, a u posljednjem napadu gostiju Stefan Jović je promašio trojku za pobjedu, koja je ipak se mora reći zasluženo pripala domaćinu.

Najefikasniji u taboru Igokee bili su Štemberger i Gordić, a jedini još dvocifren bio je Jorović sa 10 koševa. 
U kragujevačkom timu najbolji su bili Di Džej Sili sa 17 pogodaka (bez promašaja iz igre - 4/4 za tri, 2/2 za dva), Dušan Mlađan sa 15, Nikola Kalinić sa 12 i Marko Marinović sa 11.

IGOKEA: Pavković 5, Dozet 4, Jorović 10 (6 sk), Knezević, Gajović 8 (6 sk), Radukić, Galovej, Nikolić 8, Gordić 16, Bakić 3, Štemberger 28 (6/8 za tri), Bunić 9.

RADNIČKI: Sili 17 (4/4 za tri, 2/2 za dva), Janković, Lešić 9, Jović 5, Stevanović, Mlađan 15, Kalinić 12 (7 sk, 4 as), Jaru 10 (9 sk), Dimić 9, Balmazović, Jevtović, Marinović 11.

Drugi predstavnik BiH, ekipa Širokog Primorke poražena je takođe u dramatičnoj završnici od mađarskog Solnoka (71:69).

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC