• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins: Vjera i zajedništvo ključ za uspjeh

Junak Zvezdine pobjede protiv Olimpije ističe da je su svi u timu do posljednjeg zvuka sirene vjerovali u uspjeh i bodrili jedni druge.

 Dženkins: Vjera i zajedništvo ključ za uspjeh Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom je u dvorani Stožice upisala treći ovosezonski trijumf u ABA ligi.

Pobjeda je zabilježena u veoma dramatičnoj završnici, a junak je bio Čarls Dženkins. Sjajni američki bek je prvo pod svojim košem uhvatio loptu poslije promašaja Stivinsona, potom pretrčao cijeli teren i samo pet sekundi prije kraja lijevom rukom pogodio za konačnih 62:61.

"Utakmica je bila teška, put naporan, ali kada pobijediš uvijek se dobro osjećaš. Zaboraviš na umor i sve probleme", istakao je Dženkins.

"U Ljubljani nismo igrali najbolje, onako kako umijemo. Dozvolili smo Olimpiji da napravi veliki broj ofanzivnih skokova, a mi smo promašili dosta šuteva iz izglednih pozicija, ali svi smo imali veliku želju za pobjedom. Vjera u trijumf i zajedništvo koje ova ekipa posjeduje nas je dovelo do uspjeha".

Dženkins je rekao da je u karijeri nekoliko puta odlučivao pobjednika u finišu meča. I bio je uspješan u tome. Istom devizom vodio se u Ljubljani.

"Trudio sam se da pronađem što bolju poziciju za šut, to je sve na šta sam bio koncentrisan. Međutim, najvažnije je što ni u jednom trenutku nismo gubili vjeru u to da na kraju ipak možemo da pobijedimo", izjavio je Amerikanac.

"Kazaću vam nešto što sigurno niste znali. Marko Simonović se ponašao kao pravi kapiten. U trenucima kada smo gubili šest poena razlike u drugom poluvremenu sve nas je bodrio, a mene naročito. Govorio mi je da se ne predajem, sve vrijeme mi je davao podršku i to mi je mnogo značilo. Na kraju je bio u pravu, uspjeli smo da ostvarimo cilj. Srećan sam što sam pomogao timu da pobijedi".

Prisjetio se kako je i ranije rješavao duele u posljednjim sekundama.

"Dok sam bio na univerzitetu nekoliko puta sam odlučio pobjednika šutevima uz zvuk sirene. To sam uspio da uradim i u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Na utakmici protiv Minesote, poslije ukradene lopte poentirao sam za pobjedu. To je nevjerovatan osjećaj za svakog košarkaša".

On je ponovio da je zadovoljan što je izabrao da karijeru nastavi u Zvezdi.

"Ovo je odlična sredina za mene. Veoma mi se dopada što se ovdje veoma jako trenira, jer to odgovara mom sistemu. Stručni štab radi sjajan posao, odlično smo pripremljeni i siguran sam da ćemo igrati još bolje kako vrijeme bude odmicalo. Ekipa je sastavljena od sjajnih momaka. Uvijek smo tu jedni za druge, a tako se i borimo. Na okupu smo samo dva mjeseca, a kao da se znamo godinama. Jednostavno, od prvog momenta sve tako funkcioniše i to govori o pravoj hemiji koju ovaj tim posjeduje".

Američki internacionalac apostrofirao je i navijače kao bitnu Zvezdinu "kariku".

"Koliko god puta slušali priče o tome i koliko god puta gledali snimke tog navijanja na Youtube jednostavno ništa ne može da se poredi sa tim osjećajem kada izađete na parket pred te fenomenalne navijače i to doživite. Igrao sam po velikim dvoranama u NBA ligi, ali takvu buku i frenetičnu podršku klubu još nigde nisam vidio i doživio. To je zaista nešto posebno. Jako sam srećan što sam u sredini koja se sa toliko strasti odnosi prema klubu i košarci", dodao je Dženkins i naglasio da zna pravi recept za uzlaznu putanju Zvezde.

"Moramo da nastavimo naporno da radimo, jer samo to je recept za uspjeh. Neophodno je da ispravimo greške iz meča sa Olimpijom i da nastavimo da napredujemo kao tim", zaključio je američki bek.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC