• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Snažno na unutrašnju igru Makabija

"Želja nam je da pokažemo da smo u stanju da odigramo kvalitetno", poručio trener Crvene zvezde Telekom pred put u Izrael.

 Radonjić: Snažno na unutrašnju igru Makabija Izvor: MONDO

Uz velike muke, Crvena zvezda Telekom pobijedila je u nedelju Olimpiju i obezbijedila sebi mirnu pripremu za naredni evroligaški meč.

U čevrtak, od 20.05 časova, tim Dejana Radonjića suprotstaviće se Makabiju, "Ponosu Izraela".

Crveno-bijeli će i u drugom kolu igrati protiv ekipe koja je počela novu sezonu sa velikim budžetom i neskromnim ambicijama.

Radonjić je to apostrofirao u utorak, tokom obraćanja novinarima na Malom Kalemegdanu.

"Idemo u Tel Aviv, na gostovanje Makabiju, koji je prava institucija evropske košarke i stalni član evroligaškog karavana. Oni i ove sezone nastupaju sa najvišim ambicijama, mnogo većim od plasmana u TOP 16 fazu. U skladu sa tim angažuju igrače", rekao je trener crveno-bijelih.

Uprkos porazu Makabija od Laboral Kuće u prvom kolu, u taboru Zvezde znaju kvalitet ekipe protiv koje će ove nedelje igrati.

"Povratak Skorcijanitisa i Blutentala, kao i dolazak iz Barselone Inglsa i plejmejkera Rajsa, dodatno su osnažili prošlogodišnju ekipu. Makabi na domaćem parketu tradicionalno dobro igra pred svojih navijačima, koji prave odličnu atmosferu".

Radonjić je upoznat i sa sistemom igre Dejvida Blata.

"Mi ćemo morati snažno da odgovorimo na njihovu unutrašnju igru preko Skorcijanitisa i 'pik end rol', koji forsira plejmejker, a posebno moramo da obratimo pažnju na Hikmena, koji daje dodatni kvalitet ekipi trčanjem i odličnim šutem za tri poena", objasnio je trener.

Šef struke crveno-bijelih očekuje da svi njegovi igrači budu zdravi i da Katić bude sve bolji poslije "određenog broja odrađenih treninga".

Takođe je najavio i dug put do Izraela.

"Poslije veoma teških mečeva, prvo u Kombank areni, pa u Ljubljani, očekuje nas težak put od praktično dvije noći. Ipak, ne želimo da apostrofiramo te stvari, već da pokažemo da možemo da odigramo kvalitetno, kao što smo odigrali u prvom dijelu meča protiv Lokomotive".

To što je Makabi neuspješno počeo učešće u Evroligi i što se mučio protiv Makabi Haife nije zavaralo Radonjića.

"Početak sezone ukazuje da je bilo dosta promjena u timu, ali to ne znači da su slabiji nego što su bili. Pridošlim igračima je potrebno vrijeme da se uklope i sigurno je da će nakon poraza u Španiji htjeti da se pred svojim navijačima pokažu u boljem svijetlu. Mislim da je rano poslije svega tri utakmice da se donosi zaključak o njihovom kvalitetu", podvukao je on.

PAROVI 2. KOLA GRUPE D:

U četvrtak:

Lokomotiva Kubanj - Lijetuvos Ritas 18.00
Makabi - Crvena zvezda Telekom 20.05

U petak

Panatinaikos - Laboral Kuća.
(MONDO:Foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC