• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Imamo šanse, ali nisam lud da obećava

Zvezdin plej smatra da crveno-bijeli mogu da savladaju Makabi u Tel Avivu, ali ne želi to i da obeća: "Bilo bi ludo izjaviti tako nešto".

 Nelson: Imamo šanse, ali nisam lud da obećava Izvor: MONDO

U drugom kolu Grupe D Evrolige Crvena zvezda Telekom u četvrtak (20.05) igra u Tel Avivu protiv Makabija.

Obje ekipe poražene su u prvom kolu, crveno-bijeli od Lokomotive Kubanj, a Makabi od Laboral Kuće, pa će u međusobnom duelu pokušati da poprave utisak sa starta.

Biće to deveti duel Crvene zvezde i višestrukog prvaka Izraela, koji je nešto uspješniji sa pet pobjeda.

Bek crveno-bijelih Demarkus Nelson, međutim, veruje da njegov tim može do izjednačenja u ukupnom skoru.

"Mislim da imamo šanse. Ne mogu da garantujem da ćemo pobijediti, bilo bi ludo izjaviti tako nešto ako se zna šta Makabi kao klub predstvalja u evropskim okvirima. Ali, ovo je košarka i zato moramo da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo. Nema sumnje da će biti velika borba", rekao je Amerikanac za klupski sajt.

Nelson je dodao da dobro poznaje ekipu Makabija.

"Znam dosta igrača, neke od njih i lično, a mnoge sam upoznao kroz utakmice koje sam imao prilike da gledam. Veliki momak u reketu koga zovu Bejbi Šek (Sofoklis Skorcijanitis) već nekoliko sezona unazad igra na najvišem nivou. Tajriša Rajsa znam sa koledža, igrao sam protiv njega prije četiri-pet godina. Rikija Hikmana sam gledao prošle godine u dresu Makabija... Svi ovi momci imaju izvanrednu podršku ostalih saigrača i nema sumnje da se radi o veoma jakom i kvalitetnom protivniku, ali mislim da neće biti previše tajni i nepoznanica", smatra Nelson.

Amerikanac kaže da "vatrena" atmosfera u "Nokia areni" neće biti problem za crveno-bijele.

"Atmosfera u dvorani u Tel Aviva je poznata širom Evrope. Imaju veliku podršku navijača koji su veoma bučni i strastveno bodre svoj tim. Ipak, to će biti slično okruženju u kom mi imamo priliku da igramo jer su i naši navijači veoma 'vatreni'", istakao je Nelson i potom objasnio:

"Svaki igrač voli da igra u takvoj atmosferi, to povećava rivalitet na terenu i želju za dokazivanjem. To je u neku ruku i izazov za svakog igrača da se tome odupre. Najbolji način za to je da budeš koncetrisan na igru, savete trenera i maksimalno borben, jer na taj način zaslužuješ poštovanje protivnika, ali i protivničkih navijača. To je ono čemu su me učili dok sam još bio na koledžu i sa čime sam puno puta u svojoj karijeri imao prilike da se susretnem".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC