• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković napustio klupu Slovenije

Trofejni stručnjak odbio novi ugovor Košarkaškog saveza Slovenije uprkos odličnom rezultatu postignutom na Evropskom prvenstvu.

 Maljković napustio klupu Slovenije Izvor: MONDO

Božidar Maljković neće više sjediti na klupi slovenačke košarkaške reprezentacije.

Iskusni stručnjak je sa tom selekcijom osvojio peto mjesto na Eurobasketu, čiji je Slovenija bila domaćin, čime su obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Španiji, ali je uprkos tome Maljković odbio da potpiše novi trogodišnji ugovor.

Maljković je obavijestio čelnike saveza da završava ugovor koji je istekao nakon Evropskog prvenstva i da ne želi da nastavi saradnju, uprkos željama druge strane da ostane na klupi, prenijela je TV Slovenija.


Božidar Majlković preuzeo je selekciju Slovenije 2010. naslijedivši Mamija Bećirovića i na Eurobasketu 2011. osvojio je sedmo mjesto. Dvije godine kasnije pred domaćom publikom Slovenci su bili peti na Eurobasketu i tako direktno obezbijedili plasman na Svjetski šampionat u Španiji 2014.

Maljković (61) je tokom trenerske karijere osvojio četiri Kupa šampiona sa tri različita tima (Jugosplastikom dva puta, Limožom i Panatinaikosom), trofej Kupa Koraća, ali i šest nacionalnih pehara sa timovima u Jugoslaviji, Francuskoj i Španiji. On je dva puta proglašen za najboljeg evropskog trenera.

(MONDO, foto: N Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC