• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezda mora još da uči!

Crveno-bijeli glatko poraženi od Makabija 82:96, u meču lišenom neizvjesnosti.

 EL: Zvezda mora još da uči! Izvor: MONDO

Impresionirani gostovanjem "Ponosu Izraela", crveno-bijeli su u Tel Avivu odigrali sa manje energije i borbenosti od protivnika. Glatko su poraženi.

MAKABI - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 96:82 (21:14, 22:18, 30:24, 23:26)

Trener Beograđana Dejan Radonjić najavio je da će njegov tim otići u Izrael sa željom da dokaže kvalitet, ali to nije uspio. Naprotiv.

Boban Marjanović ubacio je 20 poena, uz 13 skokova, ali su njegovi pogoci bili nedovoljni da podstaknu i ostatak tima. U pobjedničkom timu, najraspoloženiji je bio Džo Ingls, sa 16 poena (3/6 za tri) i pet asistencija.

Uvredljiva poruka domaćih navijača, istaknuta na početku utakmice, motivisala je njegove igrače (tačnije - Jaku Blažiča) da se dostojno suprotstave samo na početku. Slovenac je doveo Zvezdu u vođstvo (2:0) i izjednačio (6:6, 4. minut).

Domaći navijači dočekali su košarkaše Crvene zvezde transparentom: "Who the f**k are you?"

Izuzev tog momenta, Makabi je vodio sve vrijeme. Sa druge strane, nije bilo igrača koji bi preuzeo odgovornost i "probudio" Zvezdu.

Crveno-bijeli su samo u drugom dijelu druge četvrtine odigrali dovoljno dobro da namuče rivala (serija 11:2, za zaostatak 32:25).

Od finiša prvog, do posljednjih minuta drugog poluvremena, vođstvo Izraelaca je konstantno raslo.

Makabi je imao perfektno šutersko veče, za šta su u velikoj mjeri zaslužni i crveno-bijeli, koji su birali loša rješenja u odbrani i često ostavljali igrače Makabija usamljene sa loptom.

Izraelci su šutirali za dva poena sa 55 odsto uspješnosti (21/38), a za tri sa čak 53 (15/28)!

Sa druge strane, crveno-bijeli su prvu trojku pogodili tek sredinom treće četvrtine, iz devetog pokušaja. Pogodio je Marko Simonović.

Veliki promašaji Demarkusa Nelsona slikovito su opisali da crveno-bijeli ni na koji način nisu bili spremni da naprave veliko iznenađenje. Amerikanac iz dva šuta sa distance nijednom nije pogodio ni obruč!

Prošlogodišnji četvrtfinalista Evrolige održao je vicešampionu Srbije lekciju, koju bi Radonjićev tim trebalo da što prije usvoji, ako želi da se ravnopravno bori sa rivalima u svojoj grupi.

Zvezda je nadskočila rivala (36:32) i imala isti broj ukradenih (7) i izgubljenih lopti (13). Makabi je imao 24 asistencije, naspram 12 crveno-bijelih.

Narednu priliku da ostvare prvu pobjedu, crveno-bijeli imaće u Beogradu. Sljedeće nedjelje će u Pioniru ugostiti Panatinaikos.

Makabi će, sa skorom 1-1, gostovati Lokomotivi Kubanj.

MAKABI: Rajs 6 (2/2 za tri, 5 as), Džejms 13 (5/7 za dva, 1/1 za tri, 4 sk), Smit 17 (3/4 za tri), Hikman 10, Ingls 16 (3/6 za tri, 5 as), Tajus, Pnini, Koen, Ohajon 10 (2/3 za tri), Blu 11 (3/7 za tri), Landsberg, Skorcanitis 13 (5 sk).

ZVEZDA: Cvetković, Mitrović, Lazić 4, Blažič 17, Simonović 6, Marjanović 20 (13 sk), Radenović 10 (7 sk), Katić 2, Ristić, Nelson 10, Dženkins 11, Šilb 2 (3 izg).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC