• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šjor Boža ipak ostaje među Slovencima?

Uprkos medijskoj najavi, Božidar Maljković još nije definitivno napustio "zmajčeke".

 Šjor Boža ipak ostaje među Slovencima? Izvor: MONDO

Poslije uspjeha na Evropskom prvenstvu i osvajanja petog mjesta, nagovješten je rastanak slovenačke reprezentacije i selektora.

Božidaru Maljkoviću istekao je ugovor posljednjeg dana takmičenja, a tokom turnira nije htio da govori o nastavku saradnje.

Iako je nekoliko puta javno isticao zadovoljstvo radom sa tamošnjim Savezom, ostavio je prostor i za svoj odlazak.

"Zbog velike korektnosti ljudi u Savezu, dogovoriću se sa njima da uzmemo jednu pauzu, dobro da razmislimo, da oni dobro razmisle, da se i ja malo odmorim i sredim od ovoga. Da sjednemo za sto i da razgovaramo kao ljudi", izjavio je početkom septembra, u Ljubljani.

Ipak, ove nedelje je do novinara došla informacija da je definitivno završena njegova epizoda u Sloveniji, što je potom demantovao i trenerov menadžer, Rade Filipović.

"Naglašavam da smo spremni za razgovor za Savezom o nastavku saradnje. Božidar Maljković bio bi idealno rješenje za Sloveniju, kojoj lično želim sve najbolje", rekao je on ljubljanskim medijima.

Božidar Majlković preuzeo je selekciju Slovenije 2010. naslijedivši Mamija Bećirovića i na Eurobasketu 2011. osvojio je sedmo mjesto. Dvije godine kasnije pred domaćom publikom Slovenci su bili peti na Eurobasketu i tako direktno obezbijedili plasman na Svjetski šampionat u Španiji 2014.

Maljković (61) je tokom trenerske karijere osvojio četiri Kupa šampiona sa tri različita tima (Jugosplastikom dva puta, Limožom i Panatinaikosom), trofej Kupa Koraća, ali i šest nacionalnih pehara sa timovima u Jugoslaviji, Francuskoj i Španiji. On je dva puta proglašen za najboljeg evropskog trenera.

(MONDO:Foto: MN Press/Vid Ponikvar)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC