• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK ZVEZDA: "Izabrali ste pogrešan put"

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom reagovao na uvredljiv transparent kojim su na utakmici u Tel Avivu crveno - bijeli dočekani u Nokia areni.

 KK ZVEZDA: "Izabrali ste pogrešan put" Izvor: MONDO

"Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom najoštrije osuđuje uvredljivi transparent koji su prije početka utakmice drugog kola D grupe Evrolige u dvorani Nokia arena u Tel Avivu razvili navijači Makabija. Bio je to podmukao pokušaj da se grubo naruši ugled Crvene zvezde i ne može da služi na čast organizatoru utakmice, a pogotovo navijačima Makabija. Želja da se omalovaži protivnik, u ovom slučaju KK Crvena zvezda, na način na koji su to uradile pristalice Makabija, je grubo narušavanje fer-pleja, sportskog kodeksa i ne priliči renomiranom takmičenju kakvo je Evroliga i kluba kakav je Makabi – ponos Izraela. I to prije svega zbog činjenice da je KK Crvena zvezda osvojila 15 titula prvaka i šest nacionalnih kupova u državi koja je višestruki svjetski i evropski prvak, a u svojim vitrinama ima i trofej Kupa pobjednika kupova (1974. godina).

Ipak, stiče se utisak da su navijači Makabija pokušali da dođu u žižu javnosti kao što je to bio slučaj sa navijačima Crvene zvezde poslije meča sa Lokomotivom Kuban u prepunoj Kombank areni u kome su napravili ambijent za pamćenje i o čemu je pričala cjelokupna košarkaška Evropa. Međutim, izabrali su pogrešan put, narušili su sopstveni ugled, a popularne Delije održale su im čas navijanja i pravo predavanje kako se bodri voljeni klub.



Da Crvena zvezda nije zaslužila takav doček svjedoči i podatak da je Makabi svaki put u Beogradu uživao veliko gostoprimstvo, prvi međusobni meč odigran je prije 40 godina, a i to su očigledno zaboravili navijači Makabija. Neka im još jednom služi na čast."

Inače, valja istaći da je navijačkoj grupi Makabija sporna rečenica sa zastave zapravo slogan koji postoji više godina.

(MONDO, foto: Facebook/MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC