• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan očitao lekciju Nanteru

Šampion Srbije i ABA lige ubjedljivo pobijedio francuskog prvaka u 2. kolu Evrolige u krcatom Pioniru - 73:43.

  EL: Partizan očitao lekciju Nanteru Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana priredili su svojim navijačima fantastičnu predstavu u prvom meču kod kuće ove sezone u Evroligi.

Crno-bijeli su pred 7.500 gledalaca u Pioniru savladali francuskog šampiona, Nanter, rezultatom 73:43 (21:16, 16:7, 16:15, 20:5) u drugom kolu grupe A Evrolige.

Junak duela bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 26 poena i šest skokova.

Crno-bijeli su se na startu meča upoznavali sa ekipom iz Francuske, a gosti su to iskoristili i brzim i preciznim šutevima stigli do prednosti - 7:2. Duško Vujošević brzo nakon toga morao je da izvede Žofrija Lovernja sa parketa zbog dve ekspresno dobijene lične greške.

Uprkos tome, Partizan je uhvatio priključak polovinom prvog kvartala (10:10), a onda zahvaljujući seriji Dejana Muslija uspio da se rezultatski odlijepi.

Musli je u finišu prve četvrtine sa osam poena u nizu omogućio Partizanu da poslije 10 minuta igre stigne do solidne prednosti (21:16), koju je šampion Srbije i ABA lige samo povećavao do kraja meča.

U dobrom ritmu crno-bijeli su nastavili i poslije kraćeg predaha. Napravili su ukupnu seriju 16:4 i poveli sa 26:16, a onda su gosti prekinuli taj niz sa pet vezanih poena (od ukupno sedam koliko su dali ukupno u drugom kvartalu).

Ipak, crno-bijeli su poslije tog napada Nantera, brzo konsolidovali redove i ponovo krenuli u akciju koja je rezultirala najvećim vođstvom na meču - 37:23.

Prvo poluvrijeme meča u Pioniru obeležio je nezgodan pad centra gostiju Mama Žaita. On je nakon što je postigao koš nezgodno pao na leđa, pa su ga izneli sa terena. Na sreću, sve je dobro prošlo, pa se visoki košarkaš Francuza vratio brzo na teren.

Drugo poluvrijeme Partizan nije dobro počeo, ali ih to nije skupo koštalo. Crno-bijeli su prokockali četiri napada u nizu, ali su se onda uozbiljili i stigli do 41:26. Publika je bučno pozdravljala njihove dobre minute, i ta atmosfera ih je malo ponijela. Nekoliko grešaka koje su napravili gosti su iskoristili i smanjili na "minus" devet (34:43) u 26. minutu.

Vujošević je odmah nakon toga pozvao tajm-aut, u kojem je trgao svoju ekipu. Crno-bijeli su, predvođeni Bogdanom Bogdanovićem (dao osam poena u tom periodu, od kojih dve trojke), nakon toga ponovo preuzeli kontrolu igre i do kraja treće četvrtine povratili visoku prednost - 53:38.

U posljednjem periodu Partizan je samo dodao gas i suvereno vladao parketom. Podatak da su gosti uspjeli da postignu samo pet poena, od čega trojku neposredno prije posljednjeg zvuka sirene, dovoljno govori koliko je domaćin bio ubjedljiv.

"Pionir" su na kratko utišali i prekinuli fantastičnu atmosferu Đorđe Gagić i Bogdan Bogdanović. Gagića je uhvatio grč, A Bogdanović je zbog problema sa stopalom morao ranije da napsuti utakmicu, što je zabrinulo štručni štab.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC