• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Nantera: Učimo; Vujošević kao MLK

Paskal Donadje oduševljen igrom Partizana i ambijentom u "Pioniru". Duško Vujošević citirao Martina Lutera Kinga, zahvalio se i igračima i navijačima.

 Trener Nantera: Učimo; Vujošević kao MLK Izvor: MONDO

Nanter je prije nedelju dana pošteno oznojio moskovski CSKA u debiju u Evroligi, ali u petak uveče u paklu "Pionira" nije imao šta da traži.

Partizan je deklasirao francuskog prvaka 73:43, u igri koja mora da zadovolji i najsitničavije. Ali, ovaj rezultat ne treba da znači i euforiju, a trener crno-bijelih Duiško Vujošević zatražio je poslije meča da se ne potcjenjuje Nanter.

Trener Nantera Paskal Donadje rekao je da je ovo za njegov tim dragocjeno sticanje iskustva.

"Za prvo iskustvo Evrolige u gostima nadam se da smo mnogo naučili. Čestitam Partizanu. Poštujemo njihov način igre i ovo je, na neki način, košarkaška akademija. Potpuno smo nadigrani. Ovo je prvi put za Nanter da igra bilo koje evropsko takmičenje i ovo je nevjerovatno iskustvo da igramo pred ovakvim navijačima i u ovakvoj ligi. Partizan je jedna od ekipa u Evropi koja igra najbolju i najlepšu košarku zahvaljujući radu svog trenera. A nama... nama je ovo put da učimo, da se poboljšamo, da stičemo iskustvo"
, rekao je trener Nantera.

Duško Vujošević je izrekao nekoliko stvari u svom izlaganju koje naizgled nemaju dodirnih tačaka. A, zapravo imaju, i te kako.

Najprije je skrenuo pažnju da se na osnovu ovakvog rezultata ne može izvući zaključak o Nanteru kao lošoj ekipi.

"Ne bih volio da bilo ko kroz ovaj rezultat Partizana Potcjenjuje Nanter. Ta ekipa je prije sedam dana imala šut za produžetak protiv CSKA. Nanter je prvak Francuske, a Francuska je prvak Evrope", rekao je Vujošević, a potom se "dodirnuo" temu reprezentativne košarke.

"Volio bih da se i mi vratimo na staze uspjeha. Sjećam se kada je četvrto mjesto bilo neuspjeh, vrlo dobro pamtim vrijeme kada sam ja bio selektor i kada smo osvojili šesto mjesto u Švedskoj. Tada su me polijevali vodom poslije utakmice, govorili da je to katastrofa i ko je organizovao bojkot. Mi radimo u Partizanu na takav način da se stvori osnova da se vrati vrijeme uspjeha, kada se pod tim podrazumijeva medalja".

O utakmici...

"Zahvalan sam igračima na velikoj borbenosti, jako dobroj odbrani, i velikoj želji i radosti poslije utakmice. Zahvalan sam i publici koja je jedinstveno navijala", rekao je Vujošević:

Trener Partizana je potom citirao borca za ljudska prava u SAD Martina Lutera Kinga:

"On je rekao: 'Ja imam san'. I ja imam san da bude kao nekada na Jugu, kad je Partizan izgubio od Hajduka 1:6, a svi su navijali kao da smo pobijedili. Znam da ima različitih grupa i interesa, ali kad je riječ o Partizanu on je iznad svega. Publika je bila jedinstvena, tako je navijala i ja joj se zahvaljujem na tome".

O narednoj utakmici u ABA ligi...

"Nemamo vremena za radost. Nema aviona za Skoplje, zbog zimskog vremena letenja, pa zato ujutru rano krećemo za Skoplje. Ne žalimo se, to je naš posao".

Povratak Nikole Milutinova na parket...

"Očekujemo ga za nedelju dana, najkasnije za meč protiv Budiveljnika. Ali, znate on tek treba da se vrati u formu".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC