• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinzi "prikucao" pobjedu u Skoplju

Strašnim zakucavanjem na promašaj Bogdanovića, sekund prije kraja, Kinzi donio pobjedu Partizana u burnoj utakmici u Skoplju - 69:70!

 Kinzi "prikucao" pobjedu u Skoplju Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević nikako ne voli da ističe pojedince, ni u pobjedi, ni u porazu.

Ali, ne reći da je Terens Kinzi najzaslužniji za prvi trijumf crno-bijelih van "Pionira" ove sezone bila bi velika nepravda.

Inspirisani Amerikanac bio je igrač dramatične utakmice u Skoplju, gdje je postigao 27 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Ipak, to bi bila statisika u porazu, da sekund prije kraja Kinzi nije ispratio posljednji napad svog tima, solo akciju Bogdana Bogdanovića za pobjedu.

Bogdanovićevo polaganje ostalo je na obruču, ali se pravo niotkud pojavio Kinzi i "prikucao" pobjedu crno-bijelih u 5. kolu ABA lige:

MZT Skoplje - Partizan NIS 69:70 (21:16, 14:20, 16:19, 18:15)!

Potom, makedonskom šampionu ostao je sekund da spase šta se spasti da, ali je potencijalni junak utakmice Aleksandar Kostoski izblokiran u nemušto organizovanoj akciji momaka Vlade Vukoičića.

VIDEO

Vrijednu pobjedu na vrućem gostovanju Partizan neće moći da proslavi svom snagom, zbog povrede koju je u prvom poluvremenu doživio Leo Vesterman. On je pokušao da izbjegne sudar sa čuvarom prilikom pokušaja da pogodi trojku, što ga je izbacilo iz balansa, pa je iščašio kuk prilikom doskoka. S njegovim izlaskom iz igre, najveći teret u organizaciji u napadu pao je na Borisa Daloa i povremeno Bodanovića.

Počelo je nervozom, a nastavljeno lijepom košarkom sa puno preokreta i dramatičnim finišom utakmice, koji bi izgledao drugačije da je Uroš Lučić sedam sekundi prije kraja pogodio dugu dvojku za 71:68! Nije, lopte se nekako dokopao Žofri Lovernj, koji je bacio kontru za Bogdanovića, ovaj pokušao da finišira preko dvojice igrača u bijelim dresovima, ali je na njegovu sreću tu negdje bio Kinzi da popravi stvar.

Poslije tri pobjede u ABA ligi u "Pioniru" i poraza od Krke na strani, zvanični šampion upisao je prve bodove na putovanjima ove sezone.

Posljednja dionica počela je serijom trojki na obje strane, međutim duže su se u šuterskom plusu zadržali domaći košarkaši, prije svih Kostoski i Nikola Otašević. Njihove vezane trojke na promašaj Dragana Milosavljevića na drugoj strani donijele su MZT izjednačenje (62:62), većem dijelu od 5.000 navijača u dvorani "Boris Trajkovski" veselje, a Vujoševića natjerale na tajm-aut.

Minut odmora nije zaustavio seriju domaćih, koja je iznosila 8:0 poslije koša Lučića i tek tada je Partizan pronašao poene poslije četiri neuspješna napada u nizu. Postigao ih je Milosavljević, uz ugla, za tri - 64:65.

Vujošević je tada postavio "zonu", a kaznio ga je momentalno Kostoski, trećom trojkom iz petog pokušaja, poslije čega se već pomalo umorni Kinzi, sa Lučićem "na vratu", nadovezao promašajem za dva poena. Stvari su po crno-bijele postale samo gore u narednom napadu, jer je Kostoski osjetio da ima prednost u "meč-apu" sa Borisom Daloom, kojem je ubacio dugu dvojku iz driblinga.

Srećom po Partizan, Kostoski se osilio, pa je promašio trojku za "plus 6" na ulasku u posljednji minut i tada je srpski tim, taktički, spustio loptu pod koš za Lovernja, koji je okrenuo čuvara i zakucao za 69:68, 38 sekundi do kraja. To je bio uvod u dramu, koja je okončana promašajima Lučića i Bogdanovića i zakucavanjem Kinzija.

Vukoičićevom timu je ovo prvi poraz kod kuće u tri meča ove sezone.

Na mjestu gdje je prošle poražen 64:66, uz očajan šut iz igre (18/48 za dva, 4/14 za tri), Partizan je jednako očajno počeo meč 5. kola ABA lige, ujedno i svoje drugo gostovanje ove sezone "na Jadranu". MZT je za deset minuta postigao tri poena, a dva minuta kasnije imao vođstvo od 15:4.

Tada su, nikom nije jasno zašto, unervozili centri makedonskog tima Giorgij Čekovski i Todor Gečevski, koji su se kod sudijske trojke bunili zbog dosuđenih ličnih grešaka u duelima sa Dejanom Muslijem. Čekovski je zaradio jednu, a najiskusniji u oba tima Gečevski dvije tehničke greške, što je značilo i rano isključenje sa utakmice.

Partizan je preko Terensa Kinzija, koji je ubacio sva tri slobodna bacanja, uhvatio priključak (15:12), a tada je sudijska trojka Damir Javor (Slovenija), Petar Obradović (BiH), Marko Vučković (Slovenija) dosudila Žofriju Lovernju sporne korake u napadu, pa je Vujošević iskusno odlučio da uđe u teren i raspravu sa sudijama, kako bi spriječio eventualnu seriju kompenzacija na račun svog tima zbog prethodnih tehničkih grešaka.

I sam je dobio jednu, poslije čega je utakmica ušla u mirniji tok, a Kinsi u ritam!

MZT je dvije izgubljene lopte crno-bijelih kaznio koševima Džastina Rejnoldsa i Aleksandra Kostoskog za 21:16 na kraju prve četvrtine, što je bio znak za Kinzija da preuzme odgovornost na sebe. Dvojka, trojka, dvojka uz koš Lovernja u međuvremenu i Kinzi je doveo Partizan u vođstvo od 25:26, na šta je MZT zahvaljujući raspoloženom Nikoli Otaševiću napravio seriju 8:0 - 33:26.

Tada je, dok je Kinzi bio na klupi, Bogdan Bogdanović osjetio da je trenutak da reaguje, pa je ubacio sedam poena od čega i jednu trojku iz petog pokušaja, za 35:36 pred odlazak na odmor. U prvom poluvremenu, Kinzi je već imao 17 poena na svom kontu, uz dvije trojke iz dva pokušaja.

Od prvog minuta utakmice, oba tima imala su glasnu podršku svojih vatrenih navijača, od kojih su nešto brojniji samim tim i glasniji domaći.

Na poluvremenu se najmanje ohladio Otašević, koji je "stavio" trojku, pa dvojku na početku treće četvrtine i doveo svoj tim u vođstvo od 40:38 i taj "egal" važio je do "buđenja" Dragana Milosavljevića. Najbolji igrač u pobjedi Partizana nad Nanterom u četvrtak uveče (73:43), vezao je pet od sedam poena crno-bijelih u seriji 7:0, kojom je srpski šampion stigao do prve ozbiljne prednosti na utakmici - 45:53.

Ovu prednost, Vujoševićev tim nije zadržao do kraja četvrtine kombinacijom promašaja i izgubljenih lopti, gdje su prednjačili Boris Dalo, Bogdanović i Milosavljević. Mogao je MZT i da izjednači pred posljednjih deset minuta, ali je tim Vlade Vukoičića osim četiri ubačena slobodna bacanja realizovao samo jednu akciju od posljednjih sedam.

SEMAFOR

MZT SKOPLJE: Stojanovski, Sinovec 14, Markovski 2, 9 sk, Kostoski 14, Lučić 6, Stojanovski, Gečevski, Mladenovski, Čekovski 10, Otašević 16, 6 as, Arsoski, Rejnolds 7.

PARTIZAN NIS: Aranitović, Lovernj 10, 3 sk, Vesterman, Dalo, Milosavljević 13 (3/9 za tri), 5 sk, 3 izg, Bogdanović 11 (1/8 za tri), 5 sk, 2 as, 2 ukr, 1 izg, 1 bl, Gagić 8, 4 sk, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 26 (3/3 za tri), 6 sk, 3 as, 3 izg, Bezbradica.

REZULTATI 5. KOLA:

Cibona - Cedevita 66:51 (31:29)
/Žižić 15, 7 sk - Nurkić 14, 8 sk/

Zadar - Mega Vizura 75:81 (39.35)
/Micić 17, 9 as, Jokić 16, 10 sk - Šutalo 31/

Radnički - Olimpija 81:66 (38:34)
/Lešić 26 - Drobnjak 14/

Krka - Igokea 69:66 (26:21)
/Murić 18, 5 sk, Armstid 15, 6 as - Gordić 23, 5 as/

U nedjelju:

MZT Skoplje - Partizan 69:70 (35:36)
/Kinzi 28, 6 sk, 3 as - Otašević 16, 3/4 za tri, Kostoski 14, 3/7 za tri/

Široki - Budućnost 67:81 (28:34)
/Džons 16, 5 as, Petrović 16, 4 sk - Ćapin 16, 5 as, Vitkovac 16, 5 sk, 4 as/

U ponedjeljak:

Crvena zvezda Telekom - Solnok 20.30

TABELA: Partizan 4-1, Cedevita 4-1, Budućnost 3-2, Cibona 3-2, Radnički 3-2, Krka 3-2, Crvena zvezda Telekom 3-1, Igokea 2-3, Mega Vizura 2-3, MZT Skoplje 2-3, Široki 2-3, Solnok 2-2, Zadar 1-4, Olimpija 0-5.

PAROVI 6. KOLA (2, 3. i 4. novembar): Solnok - Radnički, Igokea - Olimpija, Cedevita - Široki, Mega Vizura - MZT Skoplje, Krka - Zadar, Partizan - Cibona, Budućnost - Crvena zvezda Telekom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC