• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINISTARSTVO: Vujoševiću, dođi na sastanak

Ministarstvo omladine i sporta Srbije odgovorilo na "prozivke" trenera Partizana. Navodi da ga veoma cijeni i uputilo mu novi poziv na sastanak.

 MINISTARSTVO: Vujoševiću, dođi na sastanak Izvor: MONDO

Na konferenciji za medije povodom utakmice 3. kola Evrolige protiv Budiveljnika trener Partizana Duško Vujošević, između ostalog, kritikovao je ministra omladine i sporta Vanju Udovičića.

Trofejni strateg rekao je da nije zadovoljan poreskom politikom koja, naveo je Vujošević, ne štiti sport. Istakao je, takođe, da bi ministar Vanja Udovičić "mogao da se pozabavi time, a ne da da sredstva koja su odvojena za izgradnju Partizanove hale idu na školske sale".

U Ministarstvu omladine i sporta rekli su Tanjugu da je Vujošević više puta pozivan na sastanak, baš oko poreske politike u sportu, ali se ni na jednom nije pojavio, niti je poslao bilo kakve prijedloge.

"Organizovali smo i sastanak sa Poreskom upravom i Ministarstvom finansija, a sve u interesu sporta. Ministarstvo itekako aktivno radi na tome kako bi se najbolja evropska iskustva poreske politike u oblasti sporta prenijela i u Srbiju. Poziv gospodinu Vujoševiću da dođe u ministarstvo i dalje je otvoren jer želimo da zajedno rješavamo probleme, a ne da se neosnovano prozivamo po medijima", ističu u ministarstvu i dodaju da Vujošević nije u pravu ni što se tiče košarkaške dvorane.

"Zatekli smo veoma tešku situaciju, jer se ništa nije radilo tri godine. Upravo je ministar Udovičić, po preuzimanju dužnosti, tu priču pokrenuo sa mrtve tačke, koja već, ponavljamo, tri godine tapka u mjestu. Upravo radimo na budžetu za 2014, planiramo sredstva za narednu godinu kako bi se završile sve procedure i počelo sa izgradnjom prve faze košarkaške hale. Pozivamo sve ljude koji žele da pomognu svojim prijedlozima srpskom sportu da dođu u ministarstvo, samo radom možemo zajedno uspjeti", poručuju iz Ministarstva omladine i sporta.

(MONDO/Tanjug, Foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC