• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Vrijeme je za prvu evropsku pobjedu!

Košarkaši Igokee u trećem kolu Evrokupa u srijedu dočekuju rumunski Asesoft i nadaju se prvom trijumfu u evropskom takmičenju u Laktašima.

 IGOKEA: Vrijeme je za prvu evropsku pobjedu! Izvor: MONDO

"Igosi" su u prva dva kola uknjižili poraze u Evrokupu. Prvi je bio jako bolan u Turskoj protiv Karšijake od čak 30 razlike, a drugi od izraelskog Hapoela u Laktašima, gdje su prvaci Bosne i Hercegovine ostavili mnogo bolji utisak.

U međuvremenu je tim Dragana Bajića nesrećno izgubio od Krke u Novom Mestu u ABA ligi, pa strateg Aleksandrovčana vjeruje da je vrijeme da se u uknjiži prvi evropski trijumf.

"Dobro znamo da je raspored zgusnut, puno se trošimo u regionalnom takmičenju, ali dobra je prilika da pokušamo ostvariti prvu evropsku pobjedu. Svjesni smo naravno da neće biti lako, ali nadam se prvoj pobjedi do koje ćemo doći dobrim angažmanom. Ostavićemo srce na parketu kako bi stigli do prve evropske pobjede",
izjavio je Bajić na konferenciji za štampu.

Prema njegovim riječima, ekipa iz Rumunije je nezgodan protivnik koji je u prva dva kola Evrokupa ostvario polovičan učinak, ali je iznenadio favorita Himki.

"Rumuni ne treba nikog da zavaraju, riječ je o timu koji je svojevrsna 'legija stranaca'. Čak sedmorica stranih košarkaša čine okosnicu njihovog tima. Mi ćemo pokušati da ih neutrališemo agresivnom i čvrstom odbranom. A što se tiče zdravstvenog biltena, on je pozitivan osim Nikole Gaćeše. Pozivam publiku da dođe u što većem broju da nam pomogne da stignemo do prve evropske pobjede".



Prošlosezonski član Igokee Filip Adamović po prvi put će igrati protiv bivšeg kluba.

"Igokea ima odličan tim. Njihov sistem uspješno traje već tri sezone, ali možemo obećati da ćemo se maksimalno boriti da pobijedimo",
izjavio je Adamović.

Strateg rumunskog tima, srpski stručnjak Vladimir Arnautović najprije je izrazio veliko poštovanje za aleksandrovački klub, a onda najavio borbu za novu pobjedu svoje ekipe.



"Veliki respekt za domaćina za ono što su uradili u prethodnoj sezoni u ABA ligi. Očekujem dobru utakmicu, mi ćemo pokušati da iznenadimo domaćina, kao što smo uspjeli u prvom meču protiv Himkija. Po 'papiru', odnosno rejtinzima, Igokea je favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da upišemo novi trijumf ako nam se ukaže prilika. U svakom slučaju jako ćemo se radovati eventualnoj pobjedi", rekao je Arnautović.

Meč trećeg kola između Igokee i Asesofta igra se u srijedu s početkom u 20.15 časova.

Tabela: Karšijaka 2/0, Hapoel 2/0, Asesoft 1/1, Himki 1/1, Lukoil 0/2, Igokea 0/2.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC