• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Krah Lijetuvosa kod kuće od Laboral Kuće

U prvoj utakmici 3. kola Evrolige i jedinoj igranoj u srijedu uveče, Laboral Kuća kao gost ubjedljivo slavila protiv Lijetuvos Ritasa - 85:64.

 EL: Krah Lijetuvosa kod kuće od Laboral Kuće Izvor: MONDO

U prvoj utakmici 3. kola Evrolige sastali su se rivali Crvene zvezde Telekom iz Grupe D.

Lijetuvos Ritas ugostio je Laboral Kuću, a Španci se nisu predstavili kao skroman gost. Ubjedljivo su pobijedili, sa čak 21 poenom razlike - 85:64 (25:20, 20:21, 17:13, 23:10).

Najefikasniji igrač utakmice bio je Andres Noćioni, krilo gostiju, koji je ubacio 20 poena, ali uz slab procenat šuta (2/8 za dva, 2/5 za tri i 10/12 za jedan).

Njega je slijedio Milko Bjelica, koji se vratio u dobro poznatu hali pošto je prije dolaska u Laboral Kuću nastupao za Lijetuvos. Reprezentativac Crne Gore upisao je 16 poena. Po 10 u gostujućem timu postigli su Leo Mainoldi (9 skokova), Rimantas Kaukenas, Valter Hodž (5 asistencija) i David Jelinek. Solidnu partiju pružio je i Tibor Pleis sa devet poena i osam skokova.

Domaći tim predvodio je Martinas Gecevičius sa 14 poena. Jedan Manje ubacio je Omar Kuk, kojem je ovo bio 100. meč u Evroligi, ali je bivši bek Crvene zvezde imao i 10 asistencija. Dvocifren broj ubačenih poena u Lijetuvosu imao je još samo Darius Songalja (10), dok je Huan Palasios uz devet poena imao i devet uhvaćenih lopti.

I Lijetuvos i Laboral Kuća sezonu u elitnom takmičenju počeli su pobjedama, ali su onda u prošlom kolu uslijedili porazi.

Lijetuvos je bio bolji od Panatinaikosa, a lošiji od Lokomotive Kubanj, dok je Laboral savladao Makabi, a izgubio od Panatinaikosa.

Podsjetimo, Crvena zvezda Telekom u petak u hali Pionir igra protiv Panatinaikosa, a u Krasnodaru se sastaju Lokomotiva Kubanj i Makabi.

Drugi srpski predstavnik u Evroligi, Partizan, u četvrtak će se igrati u Kijevu protiv Budiveljnika u meču grupe A.

(MONDO, foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC