• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan propustio šansu u Ukrajini

Partizan izgubio od Budiveljnika u Kijevu u utakmici u kojoj je mogao i da dobije da je imao bolji napad. Darijuš Lavrinovič nerješiva enigma.

 EL: Partizan propustio šansu u Ukrajini Izvor: MONDO

Nudio se Budeviljnik Partizanu tokom prelomnih minuta utakmice u Ukrajini, ali srpski šampion nije iskoristio ponudu.

Budeviljnik - Partizan 74:69 (17:17, 27:25, 8:11, 22:16) u 3. kolu Grupe A Evrolige. Partizan i Budeviljnik sada imaju isti skor - 1 pobjeda i po dva poraza.

Darijuš Lavrinovič, 33-godišnji, pa moglo bi se reći veteran evropske i litvanske košarke, bio je prvo ime utakmice sa 22 poena i osam skokova, ali u statistici ne piše i da je mnogo doprinio zatvaranjem svog obruča.

Samo devet asistencija imao je Partizan u ovoj utakmici što je podatak koji govori o tome da crno-bijeli nisu mogli da probiju pod košem domaćina. Uprkos tome što je Partizan stao u napadu u drugom poluvremenu, imao je priliku da trijumfuje u Ukrajini i time napravi ogroman korak ka plasmanu u TOP16 fazu protiv direktnog rivala.

Ali, nije...

Kada je Dragan Milosavljević početkom posljednje dionice vezao četiri poena činilo se da Partizan može da prelomi meč u svoju korist. Ali, usledile su tri vezane trojke domaćina za vođstvo od 64:57, čime je, zapravo, i odlučen pobednik.

Posljednju ofanzivu crno-bijelih, poslije trojke Bogdana Bogdanovića za 69:72, Budeviljnik je iskusno odbio.

Partizan nije iskoristio ukazanu šansu. Budeviljniku je, prema priznanju trenera Ainarsa Bagatskisa, ovo bio ključni meč za očuvanje šansi u Grupi A.

Nekadašnji igrač Žalgirisa, Real Madrida, Fenerbahčea, moskovskog CSKA, umješno i iskusno koristio prednost nad centrima Partizana, a samo je Đoko Šalić, koga je Duško Vujošević ubacio u drugoj četvrtini, donekle uspjevao da ga neutralizuje i napravi mu problema u odbrani.

Kompletna centarska linija Partizana dala je ukupno 15 poena (Lovernj 2, Gagić 7, Musli 4, Šalić 5), a sam Lavrinovič 22! Ali, ni centri Partizana nisu uspevali da se izbore za poziciju, jer spoljna linija nije mogla da probije zgusnutu odbranu Budiveljnika.

Tarens Kinsi sa 16 i Dragan Milosavljević i Bogdan Bogdanović sa po 15 poena činili su trojku raspoloženu za igru. Ali, i oni su u nekoliko navrata brzopleto šutirali u trenucima kada je Partizan mogao da se "odlijepi" ili kada je bio u prilici da stigne prednost Budiveljnika.

Kod rezultata 66:62 za Budiveljnik, Milosavljević je probao trojku iz ne baš izgrađene pozicije i promašio, što je bio uvod u poraz crno-bijelih. Odmah nakon toga Lavrinovič je pogodio za 68:62...

Možda je trener Vujošević pogrešio što Šalića nije iskoristio u posljednjoj četvrtini, jer se on pokazao kao sasvim solidno rješenje za iskusnog centra, kojem ni šutiranje sa distance nije strano.

Budeviljnik je izvanredno šutirao u prvom poluvremenu za dva (13-18) i pravio je velike probleme crno-bijelima sa ofanzivnim skokom. Ipak, domaćin se nije "odlijepio", jer je Partizan, zahvaljujući prije svega Kinsiju i Bogdanoviću, a potom i Šaliću igrao dobro u napadu.

Sve se promijenilo u nastavku. Partizan je bolje igrao odbranu, ali u napadu nije imao izgrađene akcije. Dve lude trojke Budiveljnika (najprIJe Riki Minard sa zvukom sirene za istek napada, a potom i Lavrinovič - šut iz očaja), nisu demoliralisali crno-bijele, koji su u finišu tog dijela igre preokrenuli sve na svoju vodenicu.

Ali, tri vezane trojke domaćih u poslednjoj četvrtini odredile su i konačnog pobjednika...

Partizan je tako nastavio crnu seriju na gostovanjima u Evroligi - ovo je bila 10. uzastopna utakmica u kojoj su se crno-bijeli pognutih glava vratili sa gostujućeg terena! Posljednji put crno-bijeli su u Evroligi pobijedili 17. novembra 2011. godine Armani u Milanu (69:65).

BUDIVELJNIK: Ejhrn 9, Lavrinovič 22 (8sk), Drozdov 4, Gorbenko, Strelnieks 5, Anisimov 2, Lebedincev, Tiščenko, Dauns 7, Minard 10, Samers 15 (7sk).

PARTIZAN NIS: Lovernj 2 (12 skokova), Vesterman 5, Dalo, Milosavljević 15, Bogdanović 15, Gagić 7 (7sk), Musli 4, Šalić 5, Andrić, Kinsi 16, Bezbradica.

MONDO, Foto: www.euroleague.net )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC