• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković:Teško i čudno protiv ćaletove ZvezdE

Vladimir Janković sa pomešanim emocijama dočekuje meč svog Panatinaikosa i Crvene zvezde, za koju je nastupao njegov otac, Boban.

 Janković:Teško i čudno protiv ćaletove ZvezdE Izvor: MONDO

Uoči prvog treninga šampiona Grčke u Pioniru, skoro svi pogledi novinara bili su usmjereni ka Vladimiru Jankoviću (23, 202).

Sin pokojne legende Crvene zvezde, Slobodana Jankovića, nastupiće u petak uveče za Panatinaikos protiv kluba čiju je istoriju pisao njegov otac.

Stoga, nije iznenađujuće što je u četvrtak određeno da baš on bude jedan od malobrojnih igrača "zelenih" koji su stali pred kamere i diktafone.

Dres Atinjana nosi od ljetos. Stigao je iz Panioniosa, u kome je i počeo karijeru i za koji je nastupao tokom cijelog juniorskog staža, sa izuzetkom sezone 2008/09, kada je igrao za Mega Vizuru.

"Da budem iskren, malo se čudno osjećam zato što igram protiv Crvene zvezde, ali vidjećemo kako će ići utakmica", prvo je što je rekao beogradskim novinarima na prilično tečnom srpskom jeziku.

Reprezentativac Grčke, rođen u Beogradu 3. marta 1990. godine, istrčaće na parket Pionira sa pomiješanim emocijama.

"Jeste čudno da igram protiv ekipe za koju je moj otac igrao skoro deset godina. Definitivno je čudno, ali jebi ga".

Kada je, nakon psovke, vidio osmijehe sagovornika zbunio se, pa se izvinio.

"Ajmo opet... Nisam srpski govorio dugo, pa eto... Izvinjavam se svima", dodao je uz osmijeh, pa nastavio o utakmici:

"Teško će biti protiv ekipe mog ćaleta. Pogotovo će mi biti čudno zbog atmosfere. Ipak, za moju ekipu i mene je najvažnije je da ostvarimo još jednu pobjedu. Već smo izgubili jednu utakmicu koju nismo trebali, tako da ćemo dati sve od sebe".

Sin proslavljenog košarkaša odigrao je prethodnog vikenda odličnu utakmicu u grčkom prvenstvu. U pobjedi Panatinaikosa nad Trikalom učestvovao je sa "dabl-dabl" učinkom (17 poena, 10 skokova, bez promašaja iz igre).

U dobroj formi stiže u Pionir, u kojem ne zna šta ga čeka.

"Da budem 100 odsto iskren, ne znam šta da očekujem. Čudno mi je i prvi put se tako osjećam, ali mislim da će biti dobra atmosfera, da će biti košarkaški spektakl i za Crvenu zvezdu i za Panatinaikos".

"I Zvezdi će to biti mnogo bitna utakmica, druga kod kuće i hoće da je dobiju, kao i mi. Pionir je manja hala od Arene i atmosfera će više uticati", konstatovao krilni košarkaš "zelenih".

U dosadašnja dva kola Evrolige ukupno je odigrao 10 minuta i ubacio jednu od 18 trojki svog tima protiv Laborala, prošle nedelje.

"Ovo je moj treći nastup u Evroligi, pa sam i dalje na početku u klubu. Trenira se dobro, veliki klub i velika ekipa, pa će biti sve bolje i bolje", dodao je, prije nego što se pridružio Stefonu Lazmeu, Džejmsu Gistu i Majku Batistu pod košem.

"Samo isjecite tu psovku, molim vas", dobacio je još jednom prije nego što je uzeo loptu u ruke.

Duel Crvene zvezde Telekom i Panatinaikosa zakazan je za petak, u 20.30 časova.

(Mladen Šolak, Foto: MONDO/I.B.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC