• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Odbrana obara "zmajčeke"

Poslije neuspješnog evropskog ispita, košarkašima Igokee u Laktaše dolazi ljubljanska Olimpija u okviru šestog kola ABA lige.

 IGOKEA: Odbrana obara "zmajčeke" Izvor: MONDO

"Igosi" su izgubili posljednju utakmicu u Evrokupu od rumunskog Asesofta i taj poraz natjerao je trenera Dragana Bajića da ponudi ostavku, koja je odbijena od rukovodstva Aleksandrovčana.

Već u subotu u 19 časova u Laktaše dolaze Ljubljančani, koji u dosadašnjih pet mečeva u regionalnoj ligi nisu osjetili slast pobjede.

To je podatak koji posebno plaši pomoćnog trenera Igokee Milutina Latinčića i ponajboljeg igrača ove sezone Sinišu Štembergera.

"Mi želimo da stignemo do trijumfa ali pet poraza Olimpije nije njihovo pravo mjerilo vrijednosti već posljedica neuigranosti. Imaju novi tim, skoro su doveli Jakova Vladavića na poziciji pleja, ali Ljubljančani imaju karakter i biće teško protiv tima kojim dominira naš bivši igrač Nebojša Joksimović",
rekao je Latinčić na konferenciji za štampu.



Prema njegovim riječima, "zmajčeki" tradicionalno igraju sa snažnom odbranom i ofanzivnim skokom.

"Njihova karatkteristika je i igra na centre u napadu i brza tranzicija. Možda su nedisciplinovani u napadu, ali takva im je filozofija. Pokušaćemo da ih neutrališemo i zabilježimo treću pobjedu u ABA ligi".

I jedan od najboljih "igosa" ove sezone, hrvatski košarkaš Siniša Štemberger smatra da je ključna igra u odbrani kako bi se stiglo do nove pobjede.

"Olimpija je nekoliko dosadašnjih mečeva izgubila sa 'zvukom sirene', a ima i par evropskih pobjeda. Imaju kvalitet, biće jako teška utakmica. Volio bih da nam dolaze sa barem dvije pobjede u ABA ligi nego ovako sa 0-5. Mislim da moramo podići nivo igre u odbrani jer smo u nekoliko utakmica u prvih 20 minuta primali oko 50 poena u prosjeku. Ako tako bude sa Ljubljančanima nemamo šta da tražimo. Moramo spustiti rivala, zatvoriti reket, osigurati skok, zabraniti im lagane poene i onda će puno biti lakše", podvukao je Štemberger.

Meč šestog kola između Igokee i Olimpije igra se u subotu u Laktašima s početkom u 19 časova.

PAROVI 6. KOLA

Solnok - Radnički
Igokea - Olimpija
Cedevita - Široki
Mega Vizura - MZT Skoplje
Krka - Zadar
Partizan - Cibona
Budućnost - Crvena zvezda Telekom

TABELA:
Partizan 4-1, Cedevita 4-1, Budućnost 3-2, Cibona 3-2, Radnički 3-2, Krka 3-2, Crvena zvezda Telekom 3-1, Igokea 2-3, Mega Vizura 2-3, MZT Skoplje 2-3, Široki 2-3, Solnok 2-2, Zadar 1-4, Olimpija 0-5.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC