• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezda pala u produžetku!

Panatinaikos se vratio iz "minus 14" u četvrtoj četvrtini, Šilb trojkom spasio crveno-bijele, ali samo privremeno...

  EL: Zvezda pala u produžetku! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspjeli da obraduju 7.000 svojih navijača i pobjedom krunišu veličanstveno veče u Pioniru, iako se dugo činilo da se nalaze na korak od cilja i da ih šestostruki prvak Evrope ne može zaustaviti.

Ali... Panatinaikos je zahvaljujući kvalitetu, iskustvu i "dužoj" klupi prevazišao krizu igre i slavio poslije 45 minuta velike borbe - 86:90 (26:22, 22:11, 8:15, 18:26, 12:16).

Prvak Grčke postao je dio vodećeg kvarteta na tabeli D grupe, u kome su još Makabi, Laboral Kuća i Lokomotiva Kubanj sa skorom 2-1. Lijetuvos Ritas (1-2) je peti, a Zvezda posljednja (0-3).

Izabranici Dejana Radonjića na poluvremenu su imali gotovo nevjerovatnih 15 poena viška, nakon tri odigrane četvrtine "plus osam", pa u 32. minutu opet povisili vođstvo na 14 poena - 62:48.

PAO, međutim, nije bio "gotov". Odbrana Pedulakisovog sastava bila je sve bolja, crveno-bijeli su se umorili, a nekada jednom od najboljih svjetskih juniora, Nikosu Papasu, u napadu su se priključili Bramos i Mačiulis, pa i većim dijelom meča neučinkoviti mag košarke - Dimitris Dijamantidis.

Šta reći o čovjeku koji je šutirao trojke 1/8, a onda bez problema smogao snage da iz devetog pokušaja pogodi i u 39. minutu smanji na 67:66? Zatim je Papas u kontri poentirao "dva plus jedan", a Dijamantidis dodao još dva slobodna bacanja za 67:71.

Bila je to serija od 0:8, odnosno 5:23, ako se računa od pomenutih 14 razlike za Zvezdu. Pionir je utihnuo, ali polovičan učinak Lazmea i Dijamantidisa sa linije penala u posljednjem minutu omogućio je Blejku Šilbu da postane heroj, makar na trenutak.

Amerikanac je bio neodlučan u posljednjem napadu pri rezultatu 71:74, "preskočio" je jednu šansu da šutne trojku za izjednačenje, ali je iz druge krenuo na sve ili ništa i - pogodio!

Posrnula Zvezda domogla se produžetka, ali bez Katića i Radenovića, koji su imali po pet ličnih grešaka. Bio je to ogroman hendikep.

Bramos i Mačiulis u 41. minutu su trojkama stavili do znanja da će bodovi, ipak, teško ostati u Beogradu (76:80). To je samo potvrdio Majk Batist, koji je uporno napadao mlađanog Luku Mitrovića i rutinski održavao prednost "zelenih"...



Crveno-bijele je bodrila puna dvorana, a među hiljadama Srba našlo se i stotinak pristalica Olimpijakosa, koji su došli da pomognu Delijama u susretu sa njihovim ljutim rivalom.

Početak meča ulepšan je koreografijom sa hiljadama zastavica, a tim menadžer Zvezde Nebojša Ilić uručio je prvotimcu "zelenih" Vladimiru Jankoviću dres sa brojem osam, u sjećanje na pokojnog Slobodana Jankovića, Vladimirovog oca.

Prve minute utakmice obilježio je Majk Batist, koji je sa osam poena doprinio vođstvu Panatinaikosa 6:11, a onda su na scenu stupili Blažič i Dženkins, koji su trojkama, ukradenim loptama i kontranapadima donijeli crveno-bijelima 19:15 u osmom minutu.

Majkl Bramos je trojkom iz ćoška četiri sekunde prije kraja četvrtine smanjio na 23:22, ali je onda Kari nepotrebno faulirao Šilba na pola terena i Amerikanac je sa tri slobodna bacanja vratio "plus četiri" - 26:22.

Bio je to uvod u rapsodiju crveno-bijelih tokom drugih 10 minuta!

Dijamantidis je svojom jedinom trojkom (iz sedam pokušaja u prvom poluvremenu!) smanjio na 28:25, da bi zaslugom preporođenog Raška Katića i Marka Simonovića domaćin napravio seriju od 8:2 i u 15. minutu stekao opipljivih 36:27.

"Zonu" crveno-bijelih u tim trenucima je znao da razbije samo Papas (36:30, 38:33), ali na njegovu trojku je istom mjerom odgovorio odvažni Simonović.

Ta kapitenova trojka bila je zamajac za seriju od 10:0 do kraja poluvremena, u okviru koje je Boban Marjanović "zalijepio" Džejmsa Gista, a Jaka Blažič nanizao sedam poena - zakucavanjem iz kontre, trojkom koja je preinačena u pogodak za dva poena i konačno košem van linije od 6,75 metara - 48:33!

Slovenački reprezentativac ubacio je 12, Dženkins i Katić po osam, a Simonović i Šilb po sedam poena. Kod gostiju prednjači Batist sa devet i Lazme sa šest.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC