• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Da nastavimo ovako i biće bolje

Trener Crvene zvezde smatra da su njegovi igrači odigrali najbolju utakmicu ove sezone, ali da je iskustvo presudilo da Panatinaikos pobijedi.

 Radonjić: Da nastavimo ovako i biće bolje Izvor: MONDO

Malo je nedostajalo košarkašima Crvene zvezde Telekom da se raduju protiv favorizovanog Panatinaikosa u utakmici 3. kola Grupe D Evrolige.

Igrali su odlično i vodili protiv gostiju iz Grčke, ali su na kraju poraženi 86:90.

Uprkos tome, trener Dejan Radonjić smatra da crveno-bijeli ne treba da budu utučeni.

"Bilo je ovo najbolje izdanje Zvezde ove sezone, ne samo u Evroligi. Šteta što nismo sačuvali prednost koju smo imali, ali presudilo je iskustvo Panatinaikosa. Drago mi je što smo uspjeli da budemo konkurentni ovakvom rivalu i ako ovako nastavimo, mogli bismo da budemo zadovoljni na kraju", rekao je Radonjić po završetku meča u "krcatoj" hali Pionir.

Strateg Zvezde objasnio je zašto je tokom drugog poluvremena kombinovao sa čuvanjem centara gostiju, odnosno uvođenjem Mitrovića umjesto Marjanovića.

"Zbog brzine njihovih centara imali smo dosta problema sa 'pik end rolom'. Oni su to koristili, a i mi smo tražili alternativna rješenja. Na početku drugog dela nismo kvalitetno odgvorili na njihovu igru i preuzeli su kontrolu. Došli smo ipak do kvalitetnog vođstva, ali greškama i neiskusnim potezima došli smo dotle da 'izvaličimo' produžetak, a tamo je presudilo iskustvo gostiju".

"Ostaje žal što nismo slavili u jednom fantastičnom ambijentu, ali siguran sam da ćemo nastaviti sa velikim radom i u pravcu koji će na kraju doneti dobre stvari", dodao je Radonjić.

Trener gostiju Argilis Pedulakis takođe je konstatovao da je presudilo iskustvo njegove ekipe.

"Pokazali smo karakter i uspeli da stignemo veliku razliku koju je Zvezda imala. U produžetku je domaćin imalo psihološku prednost, jer je uspio da izbjegne poraz, ali presudilo je naše iskustvo", rekao je strateg Panatinaikosa.

Pedulakis je istakao i čvršću odbranu "zelenih" u drugom dijelu utakmice.

"Utakmica je bila teška, u specifičnoj atmosferi i sjajnoj dvorani. Domaći igrači su dobili dosta energije od navijača. Zvezda je počela dosta agresivno i snažno, a mi nismo dobro reagovali, bili smo veoma mekani, što nas je činilo nervnoznima u napadu. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje u odbrani i našom velikom željom Zvezda nije mogla da ima dobar protok lopte u napadu", rekao je Pedulakis.

Brzi odlazak gostujućih igrača u svlačionicu po završetku meča nije želio puno da komentariše.

"Ovdje smo da pričamo o košarci. Panatinaikos poštuje sve timove, Zvezda je učinila sve što je u njenoj moći da se utakmica odigra u regularnim uslovima, ali vi znate zašto su igrači odmah otrčali u svlačionicu", rekao je aludirajući na to da su na tribinama bile i pristalice Olimpijakosa i da su se često mogle čuti uvredljive pjesme na račun Panatinaikosa, pjevane na grčkom.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC