• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević osluškuje "egzotične" ponude

Legendarni košarkaš svakodnevno trenira, spreman da uskoro pronađe novi klub. "Ako se pojavi nešto odgovarajuće, potpisaću ugovor. Ako ne, neću".

 Rakočević  osluškuje "egzotične" ponude Izvor: MONDO

U petak, uoči utakmice sa Panatinaikosom, navijači Crvene zvezde su očekivano dugim aplauzom pozdravili Igora Rakočevića (35, 194 cm).

Povicima "Igore, Igore", Pionir je iskusnom beku još jednom stavio do znanja koliko je omiljen među zvezdaškom publikom.

Prošlosezonski kapiten crveno-bijelih slobodan je igrač od kada je ljetos otišao iz kluba. Slobodno vrijeme je iskoristio za trening i odmor, pa je osvježen dočekao početak nove takmičarske godine.

Tokom utakmice Zvezde i Atinjana sjedio je u prvom redu kraj terena i aktivno posmatrao meč. Kada su igrači otišli na odmor poslije druge četvrtine i on je krenuo za njima, kroz tunel.

"Išao sam samo da se pozdravim sa ljudima iz kluba, nisam ulazio u svlačionicu", nasmijan je otkrio po povratku na svoje mjesto.

Zvezdinu ponudu da postane sportski direktor ostavio je po strani, do daljeg. U prethodnom periodu aktivno je trenirao i birao klub za koji će igrati u sezoni 2013/14.

"Imao sam tri-četiri ponude, koje mi nisu odgovarale. Treniram, biću spreman, ako se nešto pojavi što bude odgovaralo, potpisaću ugovor. Ako ne, neću".

Kao ostvareni košarkaš, sa bogatom karijerom, nije prinuđen da po svaku cijenu "juri" angažman.

"Mora da bude u pitanju mjesto gdje ću imati veliki motiv da igram. Na kraju prošle sezone sam rekao da mi je potreban odmor, pa sam odmor i dobio. Sada sam raspoložen da se pridružim nekoj ekipi. Nadam se da će to biti neka lijepa zemlja, evroligaški klub ili neko egzotično mjesto, neki Bliski istok, Kina, nešto što bi mi i pored košarkaškog osjećaja donijelo novo životno iskustvo".

Do kada će situacija po tom pitanju biti jasnija?

"Ne opterećujem se time, naprotiv. Potpuno sam opušten. Nakon 20 profesionalnih sezona mogu konačno da malo uživam. I ako ne dobijem neku zadovoljavajuću ponudu, mogu reći da sam mnogo srećan, jer sam konačno dobio svoj mir", dodao je trostruki najbolji strijelac Evrolige.

Sviđa mu se novi tim Crvene zvezde i predviđa mu borbu za sve trofeje. O ekipi uvijek govori u prvom licu množine.

"Mislim da je Zvezda u igri za sve trofeje: Jadranska liga, naš kup, naša liga... Za Evroligu mislim da smo još dosta neiskusni, ali ko zna, možda možemo da prođemo u sljedeći krug. Mnogo je mladih ekipa koje su igrale Evroligu prvi put ili poslije mnogo vremena, pa su napravile dobar rezultat", smatra Rakočević.

Kao i poslije prvog poluvremena, i na kraju utakmice je otišao sa bivšim saigračima u restriktivni prostor. Tamo su ga pozdravljali svi, uključujući i zvaničnike i košarkaše Panatinaikosa.

Brzo će biti razjašnjeno da li će ove sezone imati priliku da ponovo podrži bivše saigrače u Evroligi, pošto kineska CBA sezona počinje sredinom novembra i igra se do marta.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC