• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BIJELI: Noćas nećemo spavati

"Sigurno neće biti sna poslije ovakvog poraza", konstatovao Boban Marjanović nakon utakmice sa Panatinaikosom. U svlačionici muk.

 CRVENO-BIJELI: Noćas nećemo spavati Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom propustila je u petak priliku da obori na pleća Panatinaikos, aktuelnog šampiona Grčke i višestrukog prvaka Evrope.

Tim Dejana Radonjića imao je na poluvremenu 15 poena prednosti i ušao u završnicu sa rezultatskim plusom, ali su Atinjani ostali prisebni i preuzeli kontrolu nad utakmicom kada je bilo najvažnije.

Poslije velike borbe pred punim Pionirom, "zeleni" su izvojevali važnu pobjedu, a crveno-bijeli doživjeli drugi evroligaški poraz pred svojim navijačima - 86:90 (74:74).

U svlačionici domaćih poslije utakmice vladao je muk. Košarkaši su dočekali predstavnike medija pognutih glava.

"U većem dijelu utakmice smo igrali stvarno sjajnu odbranu, sjajnu košarku. Međutim, dogodio nam se pad, što su oni iskoristili i u trećoj četvrtini se vratili, dozvolili smo im da se primaknu", rekao je kapiten Marko Simonović.

"Ispada da smo izgubili utakmicu na kraju, ali je činjenica da u trećoj četvrtini nismo smjeli da im dopustimo da se vrate sa 'minus 15' i da izjednače".

"Idemo dalje, iako je šteta. Mislim da smo mogli da dobijemo i da smo zaslužili pobjedu. Ništa, sada nas u ponedeljak očekuje utakmica protiv Budućnosti i to je to", dodao je on.

Da li je pobjednika odlučila odbrana Panatinaikosa ili loš napad Crvene zvezde?

"Oni su poznati po dobroj odbrani, ali smo i mi opuštenije ušli u nastavak, sa svešću da vodimo 15 poena. Možda se tome nismo ni nadali. To je bio ključ utakmice. Tolika prednost ne smije biti ispuštena".

"Malo nismo imali ni sreće. I ovu drugu utakmicu trebalo je da dobijemo, ali ništa nije izgubljeno. Koliko znam i mislim, trebalo bi da uđemo u krug sa Laboralom i Lijetuvosom. Vidjećemo".

Da li su sudije u finišu previše štitile Dimitrisa Dijamantidisa i tako oštetile Zvezdu?

"On je Dijamantidis, malo mora da bude zaštićen, ali nisu nam sudije krive. Mi smo krivi", odgovorio je Simonović.

Centar Boban Marjanović dugo je sedeo zamišljen.

"Noćas neću spavati, to je sigurno. Utakmicu smo 'otvorili' na OK način. Igrali smo stvarno dobro i odbranu i napad. U trećoj četvrtini nismo smjeli da protivniku dopustimo da se vrati. Generalno gledano, možda smo se i uplašili pobjede. PAO je veliko evropsko ime i nemam šta drugo da kažem. Sve ste vidjeli sami", izjavio je Zvezdin gorostas.

Koliko će biti teško podići glavu poslije još jednog bolnog poraza?

"Biće teško, ali uz mene su sve momci profesionalci i znaće kako da se izvuku iz ovoga. I u pobjedi i u porazu moraš da budeš jak... Doživjeli smo poraz iz kojeg bi trebalo nešto da naučimo. Idemo dalje".

Igru svog tima ocijenio je odličnom.

"Stvarno smo imali priliku da ih dobijemo. Definitivno smo se i uplašili pobjede. To se vidjelo. Imali smo ih i dopustili smo im da se vrate, a protiv takve ekipe to sebi ne smijete da dozvolite".

Jaka Blažič najteže je prihvatio neuspjeh. Izolovan je sjedio u ćošku i "vrtio film" iznova i iznova.

"Jako sam razočaran", počeo je razgovor sa novinarima.

Koji je najveći razlog poraza?

"Jasno je da smo mekano ušli u drugo poluvreme. Imali smo prednost od 15 poena i nastavili bez agresije. Mislim da je moglo bolje u trećoj četvrtini i pred kraj".

I on kaže da će noć petak na subotu biti besana...

"Neću spavati ove noći. Pokušaću da se spremim za sljedeću utakmicu. Čeka nas Budućnost, neće biti lako", dodao je Blažič.(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC