• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaši dočekali Evroligu u Pioniru

Pomognuti pristalicama Olimpijakosa, navijači Crvene zvezde nisu uspjeli da "poguraju" svoj tim do pobjede nad favoritom iz Atine.

 Zvezdaši dočekali Evroligu u Pioniru Izvor: MONDO

Još od prošlog vijeka čekali su navijači Crvene zvezde evroligaški meč svojih ljubimaca u Pioniru. Dočekanu šansu da "Hramu košarke" konačno vide njihov izlazak na teren uz pjesmu "Devotion" iskoristili su u petak, ispunivši Pionir i iznad (proširenog) kapaciteta.

Prema podacima koje je pročitao zvanični spiker, na ulazima je od 18.00 časova očitano više od 7.100 karata. Činjenica da su tri od četiri dijela hale sve vrijeme stajale zbog gužve, odavala je utisak dodatnog "probijanja" kapaciteta dvorane.

Među "Delijama" su stajali i navijači Olimpijakosa, koji su doputovali u Beograd da vide utakmicu FK Crvena zvezda - FK Radnički 1923, pa gostovanje svog atinskog rivala, pa subotnji "vječiti derbi".

Odmah poslije meča, čekao ih je dabl-deker autobus i odvezao ka Ljutice Bogdana. U glavnom gradu ih je oko 250.

Prisustvo pristalica Olimpijakosa i jaka veza dva crveno-bijela kluba stavljena je do znanja gostujućim igračima na nekoliko načina - koreografijom sa zastavicama "Gate 7", pjevanjem pjesama na grčkom jeziku i himnom kluba iz Pireja (!?), puštenom sa razglasa tokom zagrijavanja.

Ipak, nije zviždano baš svakome ko je u zelenoj opremi izašao na teren.

Vladimir Janković, sin Slobodana, preminule legende Crvene zvezde, dobio je od gledalaca aplauz, a od očevog kluba crveno-bijeli dres, sa brojem osam na leđima. Poklon mu je uručio Nebojša Ilić, nekadašnji Bobanov saigrač, a sadašnji tim menadžer kluba.

Foto: MN Press
Slavljenička atmosfera sa početka utakmice produžena je sve do četvrte četvrtine. Pionir je ječao od pjesama i tokom igre i tokom prekida, na teren ništa nije ubacivano, a publika je aplaudirala.

Legendarni trener Ranko Žeravica nasmijan je ispratio trojku Jake Blažiča sa velike udaljenosti. Dva mjesta od njega sjedio je Igor Rakočević, sa telefonom u ruci, živo prateći igru ekipe koju je do skoro predvodio na terenu.

"Šteta što i prvu utakmicu nismo igrali u Pioniru. Publika je bliže, osjeća se bolja konekcija sa igračima", rekao je novinarima bivši kapiten Zvezde, koga su navijači ponovo pozdravili uobičajeno velikim aplauzom i skandiranjem "Igore, Igore".

Nekoliko metara od njega stajao je novi NBA penzioner Vladimir Radmanović, a iza njega Delije. Bučne do finiša, ne i u njemu.

Cijela dvorana u nevjerici je gledala kako Panatinaikos u završnici stiže i prestiže Zvezdinu prednost od 14 poena. Koncentrisani na parket, svi su iščekivali epilog, pa vikom zatresli halu pri pogotku Blejka Šilba za odlazak u produžetak.

Ipak, "zeleni" su trojkama na početku dodatnog perioda nagovijestili svoju pobjedu, koja se i dogodila i koja, iako bolna, nije vidno demotivisala domaće. Navijači su odali poštovanje igračima na učinjenom i pjesmom ih ispratili u svlačionicu...

Ppepun Pionir dočekao je još jedan evropski košarkaški spektakl. Crvena zvezda Telekom ugostila je slavni Panatinaikos.

Za razliku od duela sa Makabijem, igrači nisu za sobom ostavili čist parket.

Na teren su tokom poslednje četvrtine ubacivani upaljači i kovanice, usmjerene ka sudijskom triju. Istovremeno je i Dimitris Dijamantidis ometan laserom, uprkos apelu sa zapisničkog stola.

"Padale su pi***rije na teren, ali nema veze, ljudi su razočarani", rekao je poslije utakmice plejmejker gostiju Roko Ukić.

"Nisu nam sudije krive. Mi smo krivi", konstatovao je kapiten Zvezda Marko Simonović.

Crveno-bijeli će naredni evroligaški meč odigrati 7. novembra, kada gostuju Laboral Kući. U novembru će u Pioniru ugostiti Lijetuvos Ritas (15.11) i Makabi (28.11), a u decembru će još jednom otići u Kombank arenu, na meč pretposljednjeg kola, protiv Laborala.(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC