• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Morači ruši Budućnost i tradiciju

Košarkaši crveno-bijelih na gostovanju u Podgorici pokušaće da upišu prvi trijumf na vrućem terenu poslije 2005. godine.

 Zvezda u Morači ruši Budućnost i tradiciju Izvor: MONDO

Košarkaše Crvene zvezde očekuje veliki izazov, ali i težak zadatak u šestom kolu ABA lige. Gostovaće ekipi Budućnosti, koja ove sezone na domaćem terenu ne zna za poraz (savladali su Cibonu i Zadar u Morači).

Crveno-bijeli duel u Podgorici dočekuju poslije iscrpljujućeg meča sa Panatinaikosom u Evroligi, a u prilog im svakako ne ide ni statistika. naime, Zvezda je posljednji put u Morači slavila prije osam i po godina, tačnije 25. maja 2005.

"Nisam znao za taj podatak, ali to će nam svima biti dodatni motiv da pokušamo da prekinemo tu neugodnu seriju. Ipak, moram da priznam da se time ne opterećujemo, već samo razmišljamo kako da iz Podgorice donesemo dva boda. Evidentno je da iz utakmice u utakmicu postepeno podižemo formu. U nekim evroligaškim duelima nismo imali ni sreće, ali siguran sam da će nam se to negdje vratiti", izjavio je kapiten tima Marko Simonović prije duela sa Podgoričanima, istakavši da su se crveno-bijeli "emotivno i fizički ispraznili u meču sa Panatinaikosom".

On je svjestan da će biti veoma teško na gostovanju u Crnoj Gori.

"Budućnost ima veoma dobar tim, a posebno su nezgodni na domaćem terenu. Nijednoj ekipi nije lako da igra u Morači. Očekuje nas veoma težak posao", dodao je Simonović, koji je svojevremeno nosio dres Budućnosti.

Kapiten Zvezde ističe da njegov tim ne smije da uđe u trku sa rivalom, kao i da će najvažnije biti zaustaviti Aleksandra Ćapina.

"Na svom terenu Budućnost igra veoma agresivno u odbrani, svih pet igrača je na granici faula. To je ratnička filozofija koju forsiraju i sa kojom sam dobro upoznat jer sam igrao za Budućnost, a takav mentalitet igrača se gradio godinama. Mi moramo da odgovorimo na identičan način, jer samo tako možemo da kontrolišemo igru i dođemo do pobjede. Neophodno je da budemo strpljivi i da ne ulazimo u trku sa njima. Ćapin je motor njihovog tima i prvenstveni zadatak će nam biti da njega zaustavimo. On je i ove sezone pokazao da je pravi lider i da nije slučajno prošle godine pružao fantastične partije u Radničkom. Sjano igra, pogađa kad treba, a kad zatreba i razigrava saigrače tako da od njega u velikoj mjeri zavisi igra Budućnosti", dodao je Simonović.

Crvena zvezda, koja u ABA ligi ima skor 4-1, duel protiv Budućnosti igra u ponedjeljak od 20.30 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC