• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Sigurni Partizan na čelu tabele

Iako oslabljeni, crno-beli u derbiju protiv Cibone vodili svih 40 minuta - 80:71 (20:15, 18:15, 20:23, 22:18).

 ABA: Sigurni Partizan na čelu tabele Izvor: MONDO

"Kratka" rotacija bila je dodatno skraćena bolešću Tarensa Kinzija, ali i takav Partizan NIS imao je dovoljno kvaliteta, da uz pomoć publike rutinski osvoji bodove u meču sa starim rivalom iz Zagreba.

Dragan Milosavljević (21), Žofri Lovernj (21) i Bogdan Bogdanović (19) zajedno su postigli preko 75 odsto poena za crno-bijele, a u listu strelaca upisali su se i Gagić (7), Musli (6) i Vesterman (6).

Značajniju minutažu imao je samo još Boris Dalo, koji se u trijumf "ugradio" sa četiri asistencije.

Partizan je sa skorom 5-1 preuzeo prvo mjesto od Cedevite, na osnovu nešto bolje koš-razlike, a da li će biti lider duže od tridesetak sati, zavisi od ishoda utakmice Budućnost - Crvena zvezda Telekom, zakazane za ponedeljak.

Cibona je doputovala u Beograd poslije 26. uzastopnog poraza u evrotakmičenjima, što je trenera Nevena Spahiju navelo da igrače kazni oduzimanjem pola mjesečne plate.

"Vukovi sa Tuškanca" odigrali su na momente solidnu utakmicu, u drugom poluvremenu ih je ozbiljno "poterao" šut za tri poena, međutim, rezultatski su sve vrijeme bili u zaostatku i to pokazuje da su bili igrački, ali i mentalno inferiorni u odnosu na učenike Duška Vujoševića.

Nakon Partizanovih početnih 14:5, vođstvo šampiona Jadrana našlo se na ozbiljnom ispitu samo sredinom druge (24:23) i krajem treće četvrtine (56:53). Prvi napad je sa dvije vezane trojke odbio Milosavljević, dok su u drugom kritičnom periodu crno-bijeli udruženim snagama napravili seriju od 11:3 i opet stekli dvocifrenu prednost...

Milosavljević je ulivao sigurnost šutom spolja (4/7, iako je uglavnom igrao "jedan na jedan"), a ekipa je sa 13 ofanzivnih skokova lomila volju "cibosa", u čijim redovima je najbolji bio iskusni centar Andrija Žižić sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Deril Stroberi je 16 od svojih 20 poena postigao u drugom poluvremenu, Met Džening dodao je 13, a Dario Šarić svega devet, osuđen na neuspjeh u pokušaju da se kao krilni centar izbori sa snažnijim rivalima.

Partizan je ovom utakmicom zaokružio dobar start sezone u ABA ligi, s tim da je četiri od šest mečeva odigrao kod kuće. Jedini poraz, od Krke u Novom Mestu, sigurno će narednog vikenda "visiti" kao opomena pred gostovanje u Širokom...

OSTALI REZULTATI 6. KOLA:

Solnok - Radnički 101:92
Igokea - Olimpija 74:61
Cedevita - Široki 85:76
Mega Vizura - MZT Skoplje 101:82
Krka - Zadar 79:80

u ponedeljak (20.30)

Budućnost - Crvena zvezda Telekom

TABELA: Partizan 5-1, Cedevita 5-1, Zvezda 4-1, Budućnost 3-2, Cibona 3-3, Radnički 3-3, Igokea 3-3, Mega 3-3, Krka 3-3, Solnok 3-3, MZT 2-4, Široki 2-4, Zadar 2-4, Olimpija 0-6.

PAROVI 7. KOLA: Zadar - Igokea, Cibona - Mega, Solnok - Olimpija, MZT - Krka (subota), Zvezda - Cedevita, Radnički - Budućnost (nedelja), Široki - Partizan (ponedeljak).

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC