• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahija: Kako Partizanu ovo uspijeva?

Trener Cibone fasciniran zrelošću mladog tima crno-bijelih. Vujošević srećan što je njegov tim dobio velikog rivala, uprkos kadrovskim problemima.

 Spahija: Kako Partizanu ovo uspijeva? Izvor: MONDO

Dueli Partizana i Cibone u bivšoj SFR Jugoslaviji su bili praznici košarke, tražila se karta više, bilo da se igra u Beogradu ili u Zagrebu, utakmice su zakazivane i prenošene u udarnim večernjim terminima.

Te zemlje više nema, a ni košarka više nije na istim granama. Zato je ove nedelje, odlukom čelnika ABA lige, jedan od derbija 6. kola bio zakazan za 17 časova.

"Nije mi jasno ko određuje ove termine. I u onoj Jugoslaviji je ovo bio derbi, igralo se uveče. Ovaj termin najmanje odgovara publici i zato joj mnogo hvala na podršci", bilo je jedno od opažanja trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića, poslije trijumfa nad Cibonom u solidno ispunjenoj hali "Pionir".

Od prvog minuta, odnosno atraktivne akcije Borisa Daloa i realizacije sjajnog Dragana Milosavljevića, Partizan je vodio, kontrolisao igru, ali Cibona nikako nije bila lak plijen. Zagrebački tim, nekada velikan ne samo jugoslovenske, već i evropske košarke, ima mnogo bolji tim nego što bilježi rezultate.

Zato je Vujošević i primjetio da je ova pobjeda crno-bijelih veoma značajna, pogotovo što je srpski i regionalni šampion imao mnogo kadrovskih problema. Uključujući onaj neočekivani - iznenadnu bolest Terensa Kinsija.

"Kinsi se požalio da mu je muka, imao je temperaturu 37,5 potom 38,5... Ni ja, ni igrači nismo bili spremni na njegov izostanak. Uz to, Leo Vesterman je tek u subotu trenirao kako treba, imamo još neke sitnije povrede...

"Cibona, koja ima veoma dobar tim, to je osjetila, igrala je angažovano, borbeno, sa visokim procentom šuta za tri poena. Nama je jako važno što smo dobili jakog protivnika", rekao je Vujošević, uz konstataciju da njegov tim "pravi rezultate preko svojih trenutnih, realnih vrijednosti".

"Igramo protiv ekipa sa mnogo većim budžetom i to ne samo u Evroligi, već i u ovoj regionalnoj... A i sada plaćamo porez, dobri smo poreski obveznici", našalio se trener crno-bijelih.

Trener Cibone Neven Spahija prije nekoliko dana je "rebnuo" svoje igrače po džepu zbog vrlo loše igre u Evrokupu (protiv Artlanda). Izgleda da mu je taj potez bio pogodak, jer je Cibona u nedelju u Beogradu bila veoma dobra. Ne i sjajna da bi dobila Partizan.

"Rekao sam prije utakmice da je možemo dobiti samo ako odigramo najbolje što možemo. Nismo odigrali najbolje, bili smo solidni... Ono što me fascinira jeste to kako ovako mladi tim Partizana igra taktički zrelo, disciplinovano, kao da su košarkaški veterani! Ovaj tim će biti za 20 do 30 odsto bolji do kraja sezone i zato Duletu od srca čestitam", rekao je Spahija.

Uzroke poraza potražio je u nekoliko faktora: Cibona nije zaustavila ofanzivni skok Partizana, imala je mnogo izgubljenih lopti (14), a ni suđenje, prema njegovoj ocjeni, nije bilo kvalitetno.

"Rijetko pričam o suđenju, ali moram da kažem da je večeras bilo vrlo nekvalitetno. Sudije nisu sankcionisale tri sekunde, faulove u napadu i veliki broj grešaka u koracima... Moram da pogledam snimak, da se uvjerim u sve to. Ako sam pogriješio, nije problem da povučem ovu svoju izjavu i da se izvinim", istakao je trener "cibosa".

Upitan da li smatra da je dobro uradio kada je novčano kaznio ekipu, Spahija je najprije imao poruku za hrvatske medije, koji su ga kritikovali što nije kaznio i sebe.

"Znate, šta god Spahija uradi, on će u njihovim očima biti kriv. Ja igrače nisam kaznio zbog poraza već zbog nezalaganja. Da smo igrali ovako protiv Artlanda mi bismo dobili tu utakmicu. Najvažnije je da su igrači shvatili moju poruku i da znaju da ja nisam iznad njih, već da sam dio ove ekipe".

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC