• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Prvi pik se još nije "upisao"!?

Entoni Benet neće po dobru pamtiti početak karijere u najjačoj ligi. U prve tri utakmice nije postigao ni poen, iz 12 pokušaja.

 NBA: Prvi pik se još nije "upisao"!? Izvor: MONDO

Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta prolazi kroz veoma težak period.

Na iznenađenje mnogih, ni u jednoj od prve tri utakmice u najjačoj ligi nije postigao ni koš. Stoga, logično je da se mediji u SAD već pitaju: "Da li je Entoni Benet novi promašaj drafta?".

Polemike oko toga da li je zaslužio da bude prvi pik traju od kada je Klivlend odlučio da ga izabere ispred Nerlensa Noela, Kodija Zelera i drugih...

Sa visinom 2.03 i navikom da igra "četvorku", mnogi sumnjaju da će Benet (20) moći da se prilagodi na nižu krilnu poziciju. Na njegovu nesreću, u najdelikatnijem momentu se suočio i sa zdravstvenim problemima.

Početkom ljeta je operisao rame, pa se ugojio šest kilograma (sada je težak 115), a uoči starta sezone je otkriveno i da ima problema sa astmom i snom.

"Njegovo stanje je kulminacija mnogo stvari. Pored problema sa ramenom, zbog kojeg dugo nije igrao, dobio je i astmu. Dosta smo ga opteretili. Vjerovatno nikada nije radio ovako jakim intenzitetom. Ima problema i sa snom, kao i još neke. Voli da ostaje budan do kasno", otkrio je Majk Braun, trener Klivlenda.

Koliki pritisak osjeća mladi Kanađanin ilustruje i detalj iz meča Kavsa i Pejsersa: kada je ukrao loptu Luisu Skoli i išao ka usamljen ka košu, ispod kojeg ga je čekao samo Si-Džej Votson, mogao je da bira da li da zakuca ili položi, ali je promašio.

"Osjećam kao da na košu stoji poklopac", rekao je Benet poslije te utakmice.

"Tri utakmice su prošle i nijedan šut nisam pogodio. Samo moram da nastavim da radim.... Ako se prilika stvori, probaću da zakucam. Pored toga, samo moram da radim za tim, da skačem, igram odbranu...".

Upitan da li je ikada imao sličan problem, odgovorio je odrično.

"Neeee... Nikad. Prošao sam i kroz oporavak od operacije i druge stvari.. Sve je novo za mene. Praktično, odigrao sam tek 11. utakmicu poslije zahvata i nisam nastupao cijelog ljeta. Sve će doći na svoje mjesto", uvjerava Benet.

Klivlend je počeo sezonu sa pobjedom i dva poraza.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Tony Dejak )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC