• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milosavljević: Igraćemo Top 16!

Kapiten Partizana NIS smatra da će rasterećenost i publika biti glavni aduti njegove ekipe u susretu sa moćnim Fenerbahče Ulkerom.

 Milosavljević: Igraćemo Top 16! Izvor: MONDO

Dragan Milosavljević je do nedelje i okršaja sa Cibonom svoja najbolja izdanja "čuvao" za Evroligu.

Protiv Barselone, Nantera i Budiveljnika bilježio je 19 poena po utakmici, dok se u ABA ligi šest kola čekalo na njegov bljesak, poput onog iz prvog meča finala plej-ofa protiv Crvene zvezde.

Kapiten šampiona prepoznao je trenutak da preuzme odgovornost, u situaciji kada se sjajni Tarens Kinzi razbolio i nije mogao da izađe na parket. Postigao je 21 poen, istakao se preciznim šutiranjem trojki (4/7), ali i ofanzivnim skokom (tri), asistencijama (pet) i ukradenim loptama (dve).

"Vesterman i Milutinov su igrali pod povredom, Terens se razbolio i tek smo neposredno pred meč saznali da neće moći da nam pomogne. Uz umor koji se skupio prethodnih dana, bio je to veliki hendikep, ali smo odigrali jako dobro i pobijedili odličnu Cibonu. Međutim, to je prošlost, u petak nas očekuje Fenerbahče, trenutno jedna od najboljih ekipa u Evropi. Trebalo bi da rasterećeno uđemo u tu utakmicu, jer su oni ipak favoriti. To bi moglo malo da nam olakša posao", rekao je Milosavljević novinarima, nakon konferencije posvećene projektu "One Team".

Nekadašnji trener Partizana, Željko Obradović, sa Panatinaikosom je u Beogradu doživio ne tako mali broj poraza. A, ova generacija crno-bijelih sigurno će dati sve od sebe da nadoknadi propušteno u prošlosezonskim dramatičnim mečevima protiv CSKA i Barselone u Pioniru...

Pitanje je samo koliko će morati da odigra preko svojih trenutnih limita!

"Sigurno da je lijepo igrati protiv najtrofejnijeg trenera u Evropi i vrhunskih igrača u njegovom timu. Motiva neće faliti, mislim da - opet - u sjajnoj atmosferi imamo šansu da pobijedimo, iako su 'na papiru' oni dosta jači od nas".

Neumorni bek kaže da je nezahvalno rangirati asove Fenerbahčea po kvalitetu, ali "na prvu loptu" izdvaja plejmejkera koji je prije četiri sezone oduševljavao Grobare.

"Motor njihove ekipe je Mekejleb, sa čijim kvalitetom su svi upoznati. Naravno, tu su i Bojan Bogdanović, Kleiza... Stvarno imaju dosta igrača sa sjajnim karijerama".

Dok Obradović ima grupu igrača na koju se najviše oslanja, ali takođe i punu klupu (daje šansu i juniorskim prvacima Evrope, Sipahiju i Birsenu), Duško Vujošević silom prilika maksimalno "cijedi" svoje osnovne poluge - Milosavljevića, Kinzija, Vestermana, Bogdanovića i Lovernja.

Svi oni provode na terenu 25 minuta, pa naviše, neki i preko 30.

"Jeste, Fenerbahče na svakoj poziciji ima po par sjajnih igrača. što je za svaku ekipu veliki kvalitet. Mi nismo kompletni, u posljednje vrijeme nam je bio i težak raspored... Ali, dobro je što uprkos problemima igramo sve bolje i dižemo formu, posebno u ABA ligi, preko koje se ide u Evroligu i koja je vjerovatno bitnija od plasmana u Top 16".

Milosavljević je odmah pojasnio da to ne znači da će crno-bijeli lako dići ruke od elitnog takmičenja i pomiriti se sa "šaltanjem" u Evrokup poslije Nove godine.

"Važno je da rastemo kao tim, što mislim da je vidljivo. Svi igrači koji su ostali iz prošle sezone su napredovali, uz Terensa, koji igra sjajno i prva nam je opcija u napadu. Očekujem da nastavimo tako i iskreno vjerujem da ćemo proći u Top 16".

Ono što trenutno izgleda da ne odgovara Partizanu jeste "brejk" direktnog konkurenta, Nantera, u Barseloni prošle nedelje...

"Barselona nije u naročitoj formi. Mi smo takođe imali šansu da tamo pobijedimo, nažalost, nismo uspjeli, a Nanter jeste. Ipak je i dalje realno da presudne za nas budu utakmica u Francuskoj i revanš protiv Budiveljnika u Areni", završio je Dragan Milosavljević.

Fenerbahče je uz Real i Olimpijakos jedini neporaženi poslije tri odigrana kola. CSKA je drugi na tabeli A grupe sa skorom 2-1, a svi ostali su izjednačeni sa po jednom pobjedom i dva poraza.
ZVEZDA NESREĆNO IZGUBILA

"Naravno da pratim i nastupe 'vječitog' rivala, kao i ostale dobre mečeve u Evroligi, koliko stignem od obaveza i putovanja. Zvezda je odigrala jako dobro protiv Panatinaikosa, izgubila je pomalo nesrećno, ali je pokazala da ima odličan tim. Očekuju nas velike borbe sa njima u nastavku sezone".

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC